Στην Αθήνα το Προεδρείο της ΑΧΕΠΑ

Ο νέος εκλεγμένος Ύπατος (Supreme President) πρόεδρος της AHEPA κ. Γιάννης Γροσομανίδης. Φωτογραφία ΑΧΕΠΑ.

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Κυριακή 1η Απριλίου το Ύπατο προεδρείο της ΑΧΕΠΑ, της μεγαλύτερης και αρχαιότερης οργάνωσης των Αποδήμων, με χιλιάδες μέλη σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και Ευρώπη. Επικεφαλής ο νέος Ύπατος (Supreme) Πρόεδρος κ. Γιάννης Γροσομανίδης, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Φαρμακολογικής Εταιρείας. Τον  Ύπατο πρόεδρο συνοδεύει το προεδρείο της Οργάνωσης (14 άτομα) με επικεφαλής τον Eκτελεστικό Διευθυντή Βασίλη Μωσσαΐδη και την Γενική πρόεδρο των Γυναικών “Daughters of Penelope”.

Πρόκειται για την ετήσια επίσκεψη του Προεδρείου της ΑΧΕΠΑ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη, που θα συμπεριλάβει, επίσης.

Ειδικότερα το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στον Πρέσβη της Αμερικής κ. Σμιθ, συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, την Τρίτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια,  την Τετάρτη, καθώς επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ενώ την Πέμπτη θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθούν το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και θα έχουν επαφές με τις τοπικές αρχές.

Το Σάββατο θα ταξιδέψουν στην Κύπρο, από εκεί στα Ιεροσόλυμα όπου θα επισκεφθούν τον Πατριάρχη Θεόφιλο και Ισραηλινούς επισήμους και τη Μεγάλη Τετάρτη 11 Μαρτίου θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη όπου θα διέλθουν τις ημέρες του Άγιου Πάσχα.

Στην Αμερική αναμένεται να επιστρέψουν στις 16 Απριλίου.