Συνελήφθησαν πρώην υπάλληλοι υπουργείου για εκβίαση

Συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, οι οποίοι απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ από επιχειρηματία, προκειμένου για να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα που κατείχε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τη καταγγελία του επιχειρηματία οι δύο υπάλληλοι είχαν εκβιαστικά παραλάβει σε παλαιότερο χρόνο το ποσό των 50.000 ευρώ. Σήμερα τους δόθηκαν άλλα 10.000 ευρώ που είχαν προσημειωθεί από το συνολικό απαιτούμενο ποσό των 120.000 ευρώ.

Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, που ανέρχονταν στο ποσό 300.000 ευρώ περίπου, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το ποσό ρυθμίστηκε στα 120.000 ευρώ.Η σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα (04.05.2012) το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως στο Κέντρο της Αθήνας την ώρα που παραλάμβανε, το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Η 56χρονη συνελήφθη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιδότηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί στο Ηράκλειο Κρήτης, ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ο 58χρονος με συνεχή προσκόμματα απαιτούσε εκβιαστικά το ποσό των εκατόν είκοσι ευρώ προκειμένου να προωθήσει-εγκρίνει τον φάκελο της επιδότησης. Για την υπόθεσή του, που είχε αρχίσει από το 2009, είχε μέχρι στιγμής παραδώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σήμερα το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων με τον 58χρονο στην οδό Μητροπόλεως, τα οποία είχαν προσημειωθεί από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια ραντεβού ο 58χρονος, παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ από τον επιχειρηματία και συνελήφθη από αστυνομικούς που είχαν ακροβολιστεί.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς που τον είχαν συλλάβει, ο 58χρονος μετέβη στο σταθμό του μέτρο στο Μέγαρο Μουσικής για να παραδώσει μερίδιο των χρημάτων που είχε προσυμφωνήσει με την 56χρονη, η οποία και συνελήφθη.

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ: NewsIt.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε