Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Σκοπιανοί

Τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα είναι ένα κράτος-μέλος που δεν σέβεται τις αναληφθείσες υποχρεώσεις σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Sitel.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο κ. Ιβάνοφ τόνισε- μεταξύ άλλων- ότι «η Ελλάδα είτε θα πρέπει να προσεγγίσει το θέμα (την εκκρεμότητα της ονομασίας) με σοβαρότητα ώστε να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτή λύση είτε να σεβαστεί την Ενδιάμεση Συμφωνία», τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι ανεύθυνη.

Ισχυρίστηκε ακόμη πως η Ελλάδα όχι μόνο δεν συμβάλλει στη βελτίωση, αλλά επιδεινώνει την περιφερειακή κατάσταση: «Εμάς μας παρεμποδίζει, το Κόσοβο δεν το αναγνωρίζει, γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στην Τουρκία, γνωρίζουμε τα ζητήματα με την Κύπρο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να στραφεί η ΠΓΔΜ εκ νέου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Ιβάνοφ δήλωσε ότι η νομική ομάδα εξετάζει όλες τις πτυχές και θα κάνει αυτό που είναι το πλέον συμφέρον για τη χώρα. «Πιθανόν, το λιγότερο που θα γίνει είναι να ενημερωθεί το Διεθνές Δικαστήριο ότι στο Σικάγο δεν έγινε σεβαστή η ετυμηγορία του», ανέφερε.