ΑΠΟΨΕΙΣ: Ας είμαστε ψύχραιμοι

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Επειδή οι μέρες είναι δύσκολες, οι περιστάσεις κρίσιμες και η οικονομία της Ελλάδας κρέμεται από μία κλωστή, καλό είναι οι απανταχού Έλληνες να διατηρούν την ψυχραιμία τους και να αποφεύγουν ακραίες καταστάσεις που ενδέχεται να κοστίσουν ακριβά στον Ελληνισμό.

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές, η αστοχία της Aegean να «διαφημίσει» μέσα από την Ιστοσελίδα της, έμμεσα, ξενοδοχεία στην Κατεχόμενη Κύπρο.

Η εταιρία έδωσε κάποιες εξηγήσεις. Εκ πρώτης όψεως πιστευτές αν και ο αντίλογος λέει πως την όποια λύση προσπαθεί να βρει σήμερα, μπορούσε να την είχε αναζητήσει εξ αρχής ώστε να μην δημιουργηθεί ζήτημα.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε την αντίδραση ορισμένων ομογενών που ζητούν –μέσω του διαδικτύου- μποϋκοτάζ σε βάρος της αεροπορικής εταιρίας.

Είναι, αυτό, ένα ακραίο μέσο το οποίο δεν μπορεί έτσι ελαφρά τη καρδία να διατυπώνεται και να συνιστά πρόταση και μάλιστα ιδιωτών και όχι επίσημων θεσμικών φορέων.

Ας είμαστε προσεκτικοί στις αντιδράσεις μας. Μία επιστολή στην εταιρία θα μπορούσε να είχε το ίδιο ή και ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

 Όταν η διαμαρτυρία λαβαίνει χαρακτήρα  «τυφλής επίθεσης» αυτό αποβαίνει σε βάρος του επιδιωκόμενου σκοπού.

‘Αλλωστε η εταιρία ζήτησε συγγνώμη και σπεύδει να διορθώσει το «λάθος».