Ελληνίδα δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά

Η Ανδρομάχη Καρακατσάνη δηλώνει περήφανη που είναι Ελληνοκαναδή. Είναι η πρώτη Ελληνίδα δικαστής που υπηρετεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά (Άρειος Πάγος) και μέσα της κουβαλάει την ελληνικότητά της σε μια αρμονική ισορροπία με τη δυναμική επιτυχία της στην καναδική πραγματικότητα.

Η Ανδρομάχη Καρακατσάνη, παιδί Ελλήνων μεταναστών, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο χώρο της δικηγορίας από το 1982 στο Οντάριο, κατακτώντας δημόσια αξιώματα για να φτάσει στην ύπατη θέση της δικαστού του Αρείου Πάγου τον περασμένο Οκτώβριο.

Όταν αποδέχθηκε το διορισμό της στο Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά, ενώπιον δικαστών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων μίλησε ελληνικά σκορπώντας κύματα συγκίνησης και υπερηφάνειας απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελληνοκαναδική Ομογένεια.

Το φετινό καλοκαίρι η Ελληνοκαναδή δικαστής θα επισκεφτεί την Ελλάδα για να υποστηρίξει με την παρουσία της τον ελληνικό λαό που περνάει δύσκολες στιγμές. Η καρδιά της πάλλεται για τη μακρινή πατρίδα παρότι και η δεύτερη πατρίδα τίμησε την ακεραιότητα, την εξυπνάδα και την εργατικότητά της, ανταμείβοντας την με το ύπατο δικαστικό αξίωμα του Καναδά.

Η Ανδρομάχη Καρακατσάνη σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο ΑΜΠΕ αναφέρεται στην εθνική καταγωγή της, στις ευκαιρίες που προσφέρει ο Καναδάς ανεξαρτήτως καταγωγής, αλλά και στην αγωνία της να ισορροπήσει την απαιτητική καριέρα της με την οικογένειά της.

Της Ι. Φραγκούλη

Από το ΑΜΠΕ