Δύσκολοι καιροί για… πρώην υπουργούς!

Πολλοί είναι οι πρώην υπουργοί που μοιράζουν τα βιογραφικά τους σε εταιρείες και δημόσιους φορείς προς αναζήτηση εργασίας αφού «αποκλείστηκαν» στις εκλογές και η ανεργία ως γνωστόν… μαστίζει. Καθηγητές πανεπιστημίου, στελέχη τραπεζών και συγγραφείς είναι οι επιθυμητές θέσεις για τους πρώην υπουργούς που έμειναν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» οι πρώην τσάροι της Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης και Ν. Χριστοδουλάκης διδάσκουν σήμερα σε πανεπιστήμια. Δεν έμειναν χωρίς δουλειά, ούτε βεβαίως έψαξαν για εργασία. Το ίδιο συνέβη και με την κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία επέστρεψε στην έδρα των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ο κ. Θ. Πάγκαλος για παράδειγμα ετοιμάζει πυρετωδώς το βιβλίο «Μαζί τα φάγαμε», αφού η ηλικία του δεν του επιτρέπει άλλη εργασία. Ζητεί μάλιστα από τον κόσμο να συνεισφέρει στη συγγραφή του βιβλίου του στέλνοντάς του προσωπικές ιστορίες πελατειακών σχέσεων – κάθε λογής ρουσφέτια, από διορισμούς ως και άδειες για αυθαίρετα. Ένας άλλος τσάρος της Οικονομίας που δεν έτυχε να είναι καθηγητής και να βρει δουλειά σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου που το έριξε και αυτός στη συγγραφή.
Βιβλίο γράφει και ο κ. Ευ. Αντώναρος, ο οποίος επίσης έμεινε εκτός Βουλής, και μάλιστα συγγράφει ταυτόχρονα δύο βιβλία. Το ένα με τίτλο «Ο αυτοπροσδιορισμός της Κεντροδεξιάς» και το άλλο τιτλοφορείται «Εμπειρίες πολιτικής».
Επανήλθαν στις οργανικές τους θέσεις, ο Χρ. Πρωτόπαπας στην Εθνική Τράπεζα, ο Δ. Κουσελάς, επίσης στην Εθνική Τράπεζα, και ο Δ. Καρύδης (και αυτός στην Εθνική). Η κυρία Φώφη Γεννηματά ετοιμάζεται για τη θέση της επίσης στην τράπεζα (αν και ορισμένοι επιμένουν ότι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί) και η κυρία Χρύσα Αράπογλου επανήλθε στην ΕΡΤ, αλλά δεν πρόκειται να λέει τις ειδήσεις.
Όσον αφορά στην κυρία Εύα Καϊλή με το που ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης ετοίμασε τις βαλίτσες της και πήγε στο Λονδίνο, για σπουδές.
Πηγή: Newpost.gr