Είπε αλήθειες στην ΡΗΡ, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στη συνέντευξη του στην PanHellenic Post,  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπήρξε αρκετά αποκαλυπτικός, για όσους διαβάζουν μεταξύ των αράδων.  Αποκαλυπτικός και ευθύς.

Είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Δεν ωραιοποίησε καταστάσεις. Δεν απέκρυψε την πραγματικότητα. Δεν αγιογράφησε εαυτούς και αλλήλους. Αποφεύγοντας τους μελοδραματικούς τόνους, περιέγραψε τη σημερινή κατάσταση της γενέτειρας με αδρές γραμμές: «Δεν υπάρχει στην Ελλάδα οικογένεια που να τα βγάζει πέρα. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο. Χιλιάδες νέα λαμπρά μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό. Η χώρα αιμορραγεί, πολλαπλασιάζονται οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι αναξιοπαθούντες».

Αυτή, δυστυχώς, είναι η Ελλάδα του σήμερα. Για την Ελλάδα αυτή ευθύνες υπάρχουν. Πολλές.  Πολυδιασπασμένες σε ένα ευρύ πεδίο, που εξαπλώνεται –κατ΄ αναλογία και κατά βαθμούς- από τους πολιτικούς μέχρι και τους πολίτες.

Ωστόσο, ο Υπουργός δεν στάθηκε στην καταγραφή του προβλήματος. Με το βλέμμα να ατενίζει μπροστά, είπε πως μόλις μπορέσει να απενεργοποιήσει 4-5 βόμβες που έχουν να κάνουν κυρίως με την χρηματοδότηση Κοινωνικών Προγραμμάτων και την εύρυθμη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών, (σ.σ. δηλαδή με την έλλειψη χρημάτων!),  στόχος του θα είναι η νομοθετική θεραπεία αδυναμιών και προβλημάτων που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του.

Ο κ. Στυλιανίδης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που απασχολούν τους Ομογενείς, όπως είναι της Ιθαγένειας και της επιστολικής ψήφου. Είναι ευτυχής συγκυρία, θα λέγαμε, ότι τρείς Υπουργοί, (οι κ.κ. Δημ. Αβραμόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κων. Τσιάρας) βρίσκονται στα καίρια διοικητικά πόστα,  από τα οποία θα περάσουν τόσο το Νομοσχέδιο για την Επιστολική Ψήφο όσο και για την Ιθαγένεια.  Και οι τρεις, με κατά καιρούς δηλώσεις τους στην Panhellenic Post, έχουν εκφραστεί θετικά για τα θέματα αυτά.  Άλλωστε, όπως έχουν πει, η επίλυση των θεμάτων αυτών απηχεί και τις  θέσεις του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και των δύο πολιτικών αρχηγών, κ.κ. Ευαγ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη, που στηρίζουν την κυβέρνησή του.

Θετικό, επίσης, στοιχείο είναι η καλά θεμελιωμένη αντίληψη του κ. Στυλιανίδη ότι «μόνο μέσα από μία συλλογική προσπάθεια, που ξεπερνάει κόμματα και ιδεοληψίες του παρελθόντος, μπορεί να οικοδομηθεί κάτι καινούργιο». Είναι μία γνώριμη για άλλες χώρες τακτική, πρωτόγνωρη, όμως, για την ελληνική καθημερινότητα,

Βεβαίως, σ΄ αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει η Ομογένεια. Ο Υπουργός εκτιμά ότι «οι Έλληνες της Ομογένειας μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα κάτι πολυτιμότερο από το κεφάλαιό τους. Την αγάπη τους για την Πατρίδα και τη φρέσκια γνώση που διαθέτουν σε μια σειρά από ζητήματα  που πρέπει να αλλάξουν στη χώρα μας».

Αυτό το προσκλητήριο μόνον ευαίσθητα αυτιά στην ομογένεια πρέπει να συναντήσει. Αυτιά που, αντίθετα, πρέπει να κλείσουν ερμητικά στο κάλεσμα των ποικιλώνυμων «σειρήνων» που καλλιεργούν το μύθο μιας άσπλαχνης μητέρας-Ελλάδας που δεν αξίζει, δήθεν, να την φροντίσουν, στην ανάγκη της, τα παιδιά της…

Γι αυτό και κατηγορηματικά και απροκάλυπτα η ΡΗΡ αποδοκιμάζει τη δήλωση του ομογενή Ολυμπιονίκη –για τα χρώματα της Γερμανίας- Σιδέρη Τασιάδη, ότι η Ελλάδα τίποτα δεν του προσέφερε και τίποτα δεν της χρωστάει και πως το Ολυμπιακό Μετάλλιο ανήκει στην Γερμανία.

Να χαρίσει το Ολυμπιακό Μετάλλιο στην Γερμανία. Τη δεύτερη πατρίδα του. Σαφώς και είναι δικαίωμά του. Να σκεφθεί, όμως, πως αν δεν αγαπά την πρώτη του πατρίδα, ούτε τη δεύτερη θα αγαπήσει πραγματικά ποτέ…

Η Γενέτειρα, φίλε Τασιάδη, χώρα Ολυμπιονικών από όταν κάποιοι άλλοι λαοί ζούσαν ακόμη σε ημιάγρια κατάσταση,  σου έδωσε «το ωραίο ταξίδι».

Σκέψου το.