ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Στην εποχή των μαϊμούδων

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Νέοι σύλλογοι στο …Ελλαδιστάν!  Σύλλογοι για όλα τα γούστα και όλα τα …συμφέροντα! Ιδού μερικά αποκτήματα που θα μπορούσαμε να έχουμε, εάν το κράτος εκτός από το να δημιουργεί ελλείμματα έφτιαχνε  και χιούμορ:

1. Σύλλογος πρώην Τυφλών Ελλήνων Συνταξιούχων! Μέλη του όλοι όσοι δήλωσαν τυφλοί, χωρίς να είναι, και εισέπρατταν για χρόνια σύνταξη και επιδόματα τυφλών, ανοιχτομάτηδων, επιδόματα βοηθών τυφλών, και επιδόματα για σκύλους και άσπρα μπαστούνια!!!

2. Σύλλογος πρώην Ρωσίδων Ελλήνων Συνταξιούχων! Μέλη του όσες Ρωσίδες παντρεύτηκαν Έλληνες ηλικιωμένους, τους ξαπέστειλαν και τώρα επιστρέψανε στη Ρωσία, εισπράττουν μέσω τραπεζών και ροκανίζουν την ελληνική σύνταξή τους συμβάλλοντας έτσι και στην αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των Ρώσων…

3. Σύλλογος Τέκνων Πεθαμένων Ελλήνων Συνταξιούχων. Μέλη του όλα τα παιδιά πεθαμένων συνταξιούχων που εξακολουθούν να εισπράττουν τη σύνταξη του μπαμπά που τον έκλαψαν μεν «ξέχασαν» δε να δηλώσουν το θάνατό του στο ΙΚΑ! Κάποιες κόρες «ξέχασαν» μάλιστα να δηλώσουν και το δικό τους γάμο εισπράττοντας, έτσι, εσαεί τη σύνταξη «ανύπαντρου» τέκνου!..

4.Σύλλογος  Άκληρων  Ελλήνων Πολυτέκνων! Μέλη του όλοι όσοι δηλώνουν από τρία μέχρι και δεκαεννέα παιδιά, εισπράττουν μηνιαίο επίδομα και ο Θεός δεν τους χάρισε κανένα! Ή, στην καλύτερη περίπτωση, έχουν τρία παιδιά και δηλώνουν δεκατρία, κατά το «είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς»!… Μην πάμε και στους καταυλισμούς…

5. Σύλλογος Νηπίων Αντιστασιακών Συνταξιούχων! Μέλη του, σημερινοί πενηντάρηδες  που έκαναν …αντίσταση κατά των Γερμανών από την….κούνια τους!  Βλέπετε τότε δεν υπήρχαν βρεφόπανα μιας χρήσης  και οι υπόδουλες μάνες άπλωναν  τα λερωμένα πανιά στις αυλές των Γερμανών κατακτητών…

6. Σύλλογος Κοψομεσιασμένων Ελλήνων Συνταξιούχων. Μέλη του όσοι παίρνουν συντάξεις αναπηρίας μαϊμού και σε κάθε λαϊκό πανηγύρι …ξεφαντώνουν!

7. Σύλλογος Εκπατρισμένων Ελλήνων Συνταξιούχων! Μέλη του όσοι ομογενείς είναι νόμιμοι συνταξιούχοι του ελληνικού κράτους, με βιβλιάριο ασθενείας το οποίο, όμως, το έχουν αφήσει πίσω …  Όχι, να μην ανησυχούν. Τα βιβλιάριά τους δεν έχουν χαθεί. Τουλάχιστον όχι πριν κάποιοι επιτήδειοι τα γεμίσουν με φάρμακα που πάνε στις χωματερές!

8. Απολαύστε τώρα ένα ακόμη τέχνασμα για πρόσθετο κέρδος:

Πας στο γιατρό στο ΙΚΑ να σου γράψει φάρμακα. Του δίνεις το βιβλιάριο. Εκείνος το δίνει σε μία κοπελιά που εκτελεί χρέη γραμματέως….  Αρχίζει να συμπληρώνει τη συνταγή. Κοιτάζονται φευγαλέα. Του λέει: «δύο».

Παίρνεις τη συνταγή και φεύγεις. Κατεβαίνοντας τις σκάλες, όμως, αναρωτιέσαι, βρε τα γράψε σωστά ή θα ξανάρχομαι;

Ανασύρεις από την τσέπη τη συνταγή. Την κοιτάζεις. Έκπληκτος ανακαλύπτεις ότι εκτός από το ένα συγκεκριμένο φάρμακο που χρειάζεσαι, είναι γραμμένο και ένα άλλο, που δεν το γνωρίζεις.

Γυρίζεις τα πίσω μπρος. Αυτή τη φορά αγνοείς τις διαμαρτυρίες όσων περιμένουν απ’ έξω από την κλειστή πόρτα, τη σπρώχνεις και μπαίνεις μέσα:

-Γιατρέ, μου έχετε γράψει και φάρμακο που δεν το παίρνω…λες εσύ αφελώς. Εκείνος, όμως, «γάτος πονηρός» γάρ, σου κλείνει με νόημα το μάτι και με χαμηλή φωνή σου λέει : «Πάρτο και την άλλη φορά μου το φέρνεις»… Συνέβη πρόσφατα και, όπως λέει το σλόγκαν, «για κάθε πληροφορία 11880».