«Μην κλείνετε τα ελληνικά Σχολειά το λάβαρο της Ελλάδος στο εξωτερικό»

Η Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης επισκέφτηκε τον Υφ. Εξωτερικών κ. Τσιάρα

 Tον υφυπουργό Εξωτερικών επισκέφτηκε την Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ». Συγκεκριμένα ο κ. Κώστας Τσιάρας δέχτηκε τον Πρόεδρο κ. Διαμαντή Γκίκα, στο γραφείο του στο Υπουργείο Εξωτερικών και συνομίλησε μαζί του για αρκετή ώρα.

Στην αρχή της συζήτησης ο υφυπυπουργός κ. Κώστας Τσιάρας συνεχάρη την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης για το αξιόλογο πολιτιστικό έργο, που σε λίγο θα συμπληρώσει τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της ενώ ο κ. Διαμαντής Γκίκας ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό για την στήριξη του και την παρουσία του σε δράσεις και εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας.

 Τα κυριότερα θέματα που τόνισε ο κ. Διαμαντής Γκίκας στη συζήτηση με τον Υφυπουργό ήταν μεταξύ άλλων:

*O σημερινός τρόπος      λειτουργίας του Σ.Α.Ε. (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), τα ελάχιστα      αποτελέσματα που είχε το όργανο μέχρι σήμερα και συγκεκριμένες προτάσεις      πώς ένα νέο σχέδιο – όραμα θα μπορέσει να φτάσει και να ενσωματώσει το      σύνολο των Αποδήμων Ελλήνων και όχι μόνο δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες      οργανώσεις.

*H μη κανονική λειτουργία των ελληνικών σχολείων στη Γερμανία μέχρι και το σταδιακό κλείσιμο      σχολικών εκπαιδευτικών μονάδων, εκθέτοντάς του συγκεριμμένες επιστολές από      τις Ομοσπονδίες Συλλόγων και Κηδεμόνων διαφόρων κρατιδίων της Γερμανίας. «Μη      κλείνετε τα ελληνικά σχολειά μας στη Γερμανία – το λάβαρο της Ελλάδος στο      εξωτερικό!» τόνισε ο Πρόεδρος κ. Γκίκας.

*Την αναβάθμιση της λειτουργίας του αεροδρομίου Βόλου συνδέοντας το θεσσαλικό      αεροδρόμιο με ειδικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ με Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και      Βόλο προσαρμοσμένα σύμφωνα με το πρόγραμμα των αεροπορικών πτήσεων καθώς      και την ευρυθμη λειτουργία του λιμανιού Βόλου προκειμένου να είναι διεθνής      τουριστικός και επιχειρηματικός πόλος έλξης.

Αφού υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα παραπάνω θέματα, ο κ. Γκίκας απηύθυνε πρόσκληση στον Υφυπουργό στην Γερμανία στα πλαίσια της διοργάνωσης του 9ου  Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που θα διοργανωθεί την Άνοιξη 2013 και του ευxήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για θέματα Οικουμενικού Ελληνισμού κ. ο κ. Κώστας Τσιάρας με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ». κ. Διαμαντή Γκίκα.