Εξηγήσεις…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Σπεύδω να προλάβω κάποιες ενδεχόμενες «γκρίνιες» που θα ακουστούν αναφορικά με την επιλογή μας να βάλουμε πρωτοσέλιδο θέμα τη δευτερη νίκη της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στην Βραζιλία σε περίπου 20 μήνες, από τώρα.

Με ποια συλλογιστική θεωρήσαμε σημαντικότερη είδηση από τη συνάντηση π.χ. του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την τοποθετήσαμε στην θέση του βασικού μας άρθρου;

Νοιάζονται πολλοί ομογενείς για το αποτέλσμα του αγώνα;

Ε, λοιπόν, ναι, νοιάζονται πολλοί ομογενείς. Και ευτυχώς.

Μα περισσότερο απ’ όλα μέτρησε η δυναμη της νίκης. Μπορεί η αντίπαλος να μην είναι από τις δυναμικότερες ομάδες του Ομίλου. Η νίκη, όμως, είναι σημαντική διότι κρατάει την Εθνική μας στην κορυφή της βαθμολογίας με προοπτική πρόκρισης.

Από την άλλη μεριά, πόσες είναι πλέον οι ειδήσεις που μας δίνουν χαρά, αισιοδοξία και υπερηφάνεια σε τούτη τη χώρα;

Σε μιά εποχή όπου βιώνουμε την  γενική κατήφεια, ό,τι μας κάνει να νιώθουμε καλά, ό,τι μας δημιουργεί αίσθημα ευφορίας και αισιοδοξίας, ό,τι μας βγάζει από το καθολικό «πένθος», ναι, είναι θέμα πρώτης σελίδος. Ναί είναι η θέση του στην κορυφή για να αντλήσουμε όση περισσότερη αισιοδοξία μπορούμε. Όσο περισσότερο κουράγιο.

Μην ξαφνιάζεσθε, λοιπόν, φίλτατοι αναγνώστες.

Η νίκη, αυτή που φούσκωσε  τα στήθη των περίπου 20.000 Ελλήνων που πήγαν στο γήπεδο, αυτή που σκόρπισε το σύνθημα «είμαστε ακόμα ζωντανοί», αυτή που  ανέστησε την ελπίδα, αξίζει όσο και η αναγνώριση από τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας της προόδου που έχει επιτευχθεί  στα οικονομικά κακώς κείμενα της  γενέτειρας.

Γι΄αυτό και την βάλαμε στην κορυφή της πρώτης μας σελίδας.

«Εθνική Ελλάδος, γειά σου»!