ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Άμα σε λένε Μόνικα

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Άμα σε λένε Μόνικα, τα χρόνια δεν μετρούν. Ούτε αυτά που πέρασαν. Ούτε αυτά που θα περάσουν.  Απλώς, σκέφτεσαι αυτά που πέρασαν και φροντίζεις αυτά που θά ‘ρθουν…

Ένα βιβλίο, εκτός από την αμάθεια που διώχνει φέρνει και πολλά λεφτά… Αμα σε λένε Μόνικα, γράφεις ΚΑΙ  βιβλία…

Γενικά μια Μόνικα είναι κορίτσι για ΟΛΕΣ τις δουλειές! Όταν γίνεται 39 χρονών, είναι γυναίκα για ΟΛΕΣ τις δουλειές! Τις χειρονακτικές και τις άλλες.

Ο Λευκός Οίκος δεν παύει να είναι και αυτός ένας οίκος!  Σήμερα πάσχει από υπερβολική ηρεμία και ρουτίνα. Μην χαλάς τη ρουτίνα. Όταν την χαλάς, είναι για κακό!

Εκείνος, όμως! Ήθελε, λέει, ομαδικό. Ε, σάμπως δεν το …ασκούσε; Ρωτήστε τον πλανήτη να σας πει.

Μεγάλο στόμα η Μόνικα!  Είναι να μην τ΄ανοίξει… Δεν μπορεί, λέει, να συνέλθει από το σοκ της δημοσίότητας… Και εκείνες οι φωτογραφίες που κοιτάζει ίσια το φακό χωρίς αναστολές, τι είναι; Από την πολύ ντροπή;

Τελικά μια Μόνικα λέει ό,τι θέλει και κάνει ό,τι θέλεις. Να μην σκεφτείς το φουστάνι! Δεν της αγόραζες καμιά ντουζίνα, να μην χωράνε στην ντουλάπα της και να το πετάξει το ΕΝΑ; Αλλά έτσι είναι το πάθος. Στραβώνει τον ανοιχτομάτη!

Σε λυπάμαι Μπιλ μου! Πάνω που νόμιζες ότι είχες ξεμπερδέψει…

Βλέπεις Μπίλ, ένας πόλεμος άχει αρχή και τέλος. Και μετρήσιμα θύματα!  Της γυναίκας η καρδιά, όμως, είναι μια άβυσσος. Δεν έχει αρχή  ούτε και τέλος.  Τα δε θύματα, αμέτρητα!..

Θα την αντέξεις την κρεβατομουρμούρα; Ακούς εκεί …κρυόκωλη!

Κοτζάμ δικηγόρος!

Δώδεκα εκατομμύρια δολάρια θα βγάλει, λέει, από το βιβλίο η Μόνικα! Ε, όσο να πεις, καλή τιμή είναι Μπιλ μου! Σκέφτεσαι πόσα …πούρα θα αγοράσει με τόσα χρήματα;

Λέτε όταν θα βγεί το βιβλίο της να αφήσουν τους σκιτσογράφους οι μουσουλμάνοι και να κυνηγάνε τη Μόνικα; Όσο να πεις, ένας θεός ήτανε κάποτε και ο Μπιλ.  Ένας από τους Δώδεκα. Με τις ερωμένες, τα μπάσταρδα και τις δολοπλοκίες!

Από τότε η αμαρτία ήτανε η δύναμη των θεών.

Και η αδυναμία των θνητών…

Να είχαν ανακαλύψει τότε τα …πούρα; Φωτιά, πάντως, είχανε.

Μπατζάκια δεν είχαν.

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε