Ταξίδι στο εσωτερικό ενός ενεργού ηφαιστείου! (video)

Ο νεοζηλανδός ηφαιστειολόγοςGeoff Mackley έγραψε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του: «Η ζωή είναι μια απίστευτη περιπέτεια ή ένα… τίποτα», προλογίζοντας τις απίθανες φωτογραφίες που θα ακολουθούσαν αλλά και το «καυτό» βίντεο που τον παρουσιάζει να βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από έναν κρατήρα ηφαιστείου που κοχλάζει!

Εκπληρώνοντας μια επιθυμία ζωής, ο Geoff Mackley και η ομάδα του βρέθηκαν τον περασμένο μήνα στο ηφαίστειο Marum (ένα από τα 1.500 ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο) στο νησί Ambrym, ανοικτά της βορειοδυτικής ακτής της Αυστραλίας, και μάλιστα πολύ κοντά στον ενεργό κρατήρα… του διαβόλου.
Μετά από μια «ανατριχιαστική» κατάβαση 400 μέτρων μέσα στο ηφαίστειο, ο Mackley και οι έξι ατρόμητοι φίλοι του έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι που κατέβηκαν ποτέ τόσο κοντά στη λάβα, εκπλήσσοντας ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους.
«Η αίσθηση που έχεις είναι ότι πατάς στην επιφάνεια του ήλιου ή -στην καλύτερη περίπτωση- ότι βρίσκεσαι μέσα σε έναν καυτό φούρνο», εξηγεί ο Geoff την εμπειρία του και συμπληρώνει: «Υπάρχει πολύ λίγα μέρη στη γη που μπορεί να πάει κάποιος και να πει «είμαι πραγματικά ο μοναδικός άνθρωπος που έχει ποτέ σταθεί εδώ».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Mackley έφτασε εδώ και πριν από δύο χρόνια, αλλά ο ερασιτεχνικός εξοπλισμός του δεν του επέτρεψε τότε να προσεγγίσει τον κρατήρα. Έτσι, αφού εξοπλίστηκε με την κατάλληλη στολή και τα απαραίτητα «σύνεργα», πέτυχε να… κατασκηνώσει πολύ κοντά στην καυτή λάβα! Το βίντεο που ακολουθεί τα… λέει όλα!