ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Τί θα γίνουμε χωρίς σωτήρες;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς σωτήρες; Διαχρονικό το υπαρξιακό ερώτημα του Αλεξανδρινού ποιητή. Δεν ξέρω εκείνος τι θα έκανε, εμείς, πάντως, μια χαρά θα τα καταφέρουμε νομίζω!  Από τέτοιο βάθος αμέτρητο που έχουμε φτάσει, τι άλλο μπορείς να φοβηθείς; Α, ναι, τους σωτήρες!

Ποιός θα μας σώσει από τους σωτήρες; Το σιγοψυθιρίζαμε στην εποχή της  χούντας, εκεί που ο Μαρίνος, από την σκοτεινή μπουάτ της Πλάκας τραγουδούσε το «που πάνε κείνα τα παιδιά που πέθαιναν για λευτεριά που πάνε», αν το θυμάμαι και καλά…

Πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί τα βάλανε όλοι μαζί τους; Τί μας είπαν;  ότι, λέει, έχουν 600 δις. και τα ξοδεύουν για την πάρτη μας. Να μας  ξεχρεώσουν θέλουν… Και μεις τους κράξαμε…

Παιδιά, με το μπαρντόν, δηλαδή, αλλά εγώ χρωστάω πολύ λιγότερα. Κάτι ψωροχιλιαδούλες… Δεν με ξεχρεώνετε εμένα να σας μείνουν και τα υπόλοιπα; Εγώ ούτε την Τράπεζα Ελλάδος θα βάλω να σας ψάξουν, ούτε μυστικές  υπηρεσίες!

Αλλά έτσι είναι. Σου λέει ο άλλος «ήλθα να σε σώσω» και συ αρχίζεις να ψάχνεσαι. Γιατί δηλαδή να με σώσει; Ποιός είναι; Ποιός τον έστειλε; Μήπως το ΣΔΟΕ για να με κάνει τσακωτό; Διότι το θέμα δεν είναι να ξεχρεώσεις… Το ζήτημα είναι ότι άμα ξεχρεώσεις πρέπει να πληρώσεις και τους ανάλογους φόρους!

Α, πα πα… άς το καλύτερα. Άλλωστε «οι ωραίοι έχουν χρέοι». Και από ομορφιά, άλλο τίποτα! Βγαίνεις στο δρόμο το πρωί και βλέπεις κάτι πανέμορφες κοπέλες που σε κάνουν να αναρωτηθείς μήπως έγινε κανένας σεισμός τον Όλυμπο και πήραν οι θεές τους δρόμους…

Και μπορεί στον Όλυμπο σεισμός να μην έγινε, θα γίνει όμως ταραχή στο  ΥΦΥΠΕΞ καθώς ξεκινάει, λέει, εργασίες η Επιτροπή για την αλλαγή του ΣΑΕ. Μην το κουράζετε παιδιά, πείτε το ΕΣΑ να τελειώνουμε!  Εθνικό Σωματείο Ανέργων, έτσι κι αλλιώς όλοι άνεργοι είμαστε!

Αν βρείτε τρόπο να πληρώσει άλλος αυτά που θα χαλάτε, μου τον λέτε και μένα… Α, και μην επαναπαυθείτε στον Σώρρα, μας τελείωσε, δυστυχώς! Ψάξτε για λιγότερο μαϊμού εκατομμυριούχους!

Αληθινούς πλούσιους, με πούρο και χοντρό πορτοφόλι. Τώρα θα πείτε, και θα αδειάσουν το πορτοφόλι τους για να καλοπερνάει το ΣΑΕ; Ε, μην απελπίζεσθε… Πάντα υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά τους!

Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν  τι να κάνουν τα λεφτά των άλλων… Ή πως να περνάνε καλά με τα λεφτά των άλλων… Ιδιαίτερα τα κρατικά!..