Το γοβάκι της σημαιοφόρου…

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Βγήκε το παπούτσι της μαθήτριας-σημαιοφόρου, στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας. Το “ατύχημα” έγινε λίγο πριν η σημαιοφόρος φθάσει στο ύψος της εξέδρας των επισήμων. Τελικά παρέλασε ξυπόλητη. Και βούϊξε το διαδίκτυο!

Η μαθήτρια που διατράνωσε την διαμαρτυρία της κατά της κυβέρνησης για τα ανηλέητα οικονομικά μέτρα, πρωτότυπη διαμαρτυρία μαθήτριας, η ξυπόλητη σημαιοφόρος και άλλα ηχηρά και ηρωϊκά επίθετα και να οι φωτογραφίες σε όλα τα μπλογκς, και να οι του ΣΥΡΙΖΑ χαμογελαστοί μέχρι τ΄αυτιά τους!

Δυστυχώς γι αυτούς, και ευτυχώς για την Ελλάδα, η αλήθεια δεν είχε καμία σχέση με τα μεταδιδόμενα. Όμως, για να αποκατασταθεί η αλήθεια, υποχρεώθηκε ο γενικός διεθυντής ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων του  υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Γεωργακόπουλος να προβεί σε εκτενείς δηλώσεις για το …παπούτσι της μαθήτριας!

Αν αυτό δεν δείχνει την παθογένεια του σημερινού πολιτικού κλίματος στη γενέτειρα, τότε τί δείχνει; Μήπως την απροσμέτρητη αντιπολιτευτική διάθεση του συνόλου των ηλεκτρονικών  και τηλεοπτικών ΜΜΕ τα οποία εκτιμούν πως μόνον έτσι μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους, μιάς και ξεπεράσαμε ήδη τον αριθμό των 35.000 μπλογκς πανελλαδικά;

Αλλά αν επρόκειτο για μια συνήθη κοινοβουλευτική περίοδο, με τα συνήθη προβλήματα και τις συνήθεις κυβερνητικές πρακτικές, κανένα πρόβλημα. Η χώρα, όμως, διάγει κάτω από ειδικές περιστάσεις οικονομικής κρίσης που έχει πυροδοτήσει μιά πρωτόγνωρη ύφεση που με τη σειρά της έχει οδηγήσει σε σειρά μέτρων που έχουν εκτροχιάσει κάθε οικογενεικό προγραμματισμό.

Έχουν, μάλιστα, οδηγήσει σε καταστάσεις τέτοιες, που το όποιο παπούτσι της όποιας μαθήτριας μόνον ως αστεϊσμός μπορεί να εκληφθεί…

Κι όμως, για το αστείο αυτό συμβάν χρειάστηκε να κάνει λεπτομερείς δηλώσεις ο γενικός διεθυντής ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων! Άλλη μία ελληνική πρωτοτυπία…

Κρίμα. Κρίμα γιατί ακόμη και στη άκρη του γκρεμού, δεν σοβαρευόμαστε. Δεν εγκαταλείπουμε το κομματικό όφελος υπέρ του κοινωνικού καλού. Και δεν συνεναινούμε σε κανένα μέτρο, προβάλλοντας ως επιχείρημα το “δεν χρωστάμε δεν πληρώνουμε”!

Όσο οι δημοσκοπήσεις δίνουν πόντους στον κ. Τσίπρα, τόσο αυτός ανεβάζει τους  παλικαρίσιους τόνους. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πάντα διάφορη της επιθυμίας μας. Όπως στην περίπτωση της μαθήτριας. “… η  αναφερθείσα είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με το συμβάν της  ξυπόλητης μαθήτριας σημαιοφόρου, αδικεί πλήρως τη μαθήτρια, η οποία  ακριβώς στο ύψος του ΠΑΡΚΙΝ της Βουλής, έχασε το βήμα της εξ αιτίας ενός  των υποδημάτων της (γόβες με τακούνια) που της βγήκε από το πόδι.
Αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση, τόσο στη διμοιρία της από  τις σημαίες, όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών  του Λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το  άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλητη συνέχισε να παρελαύνει…” εξηγεί ο κ.  Γεωργακόπουλος.

Τέτοιο τεράστιο παρασκήνιο πίσω από τις …γόβες.

Μοιάζει ευτράπελο, είναι τραγικό. Διότι την ίδια ώρα οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι δείχνουν να μην μπορούν να συνεννοηθούν στα αυτονόητα…