ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ο θεός των ανδρών!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μετά σου λένε πως δεν υπάρχει Θεός των Ελλήνων!  Νοέμβρης, δρασκελίσαμε ήδη την πρώτη εβδομάδα και ο υδράργυρος παραμένει σταθερά στα υψηλά με αποτέλεσμα ούτε καλοριφέρ, ούτε ξυλόσομπες, ούτε ηλεκτροφόρες θερμάστρες να χρειαζόμαστε! Επομένως, ούτε πανάκριβο σαν το χρυσάφι, πετρέλαιο να (λέμε ότι) αγοράζουμε! Ποιός το φρόντισε αυτό; ο Θεός των Ελλήνων!

Ακόμα περπατάς στους δρόμους και ιδρώνεις! Ακόμα οι κοπελιές κυκλοφορούν ανά τας οδούς, τας πλατείας και το Μετρό με ραντάκια και σούπερ μίνι (γι΄αυτό φροντίζει ο Θεός, όχι των Ελλήνων, αλλά των ανδρών!). Ακόμα αποζητάς το παγωτό, το Φραπέ και την παραλία!..

Στη χώρα μας, ο ήλιος, έκανε συμμαχία με τα σύνεφα και δεν τον κρύβουν! Οι θάλασσες τα βρήκανε με τον Ποσειδώνα και δεν τις αναδεύει με την τρίαινά του! Και τα δένδρα τα έχουνε ταλιμιάσει με τα πουλιά και φτεροκοπούν αδιάκοπα στις φυλλωσιές τους!

Μία τέτοια χώρα, η χώρα μου, είναι δυνατόν να μην έχει τουρισμό και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο; Είναι, πως δεν είναι;

Εάν έχεις τουριστική κίνηση ολοχρονίς, είναι δυνατόν η χώρα συτή να φτάνει στην χρεοκοπία; Είναι, πώς δεν είναι;

Πώς γίνεται;

Πρώτον, διότι Θεό της Ελλάδος σε ό,τι αφορά τα καιρικά και τα φυσιολογικά έχουμε, Θεό, όμως, της γνώσης και της αρετής δεν διαθέτουμε… Ή, μάλλον, μας τελείωσε προ πολλού. Πιθανόν ο τελευταίος τέτοιος Έλληνας θεός να αυτοκτόνησε μαζί με τον Σωκράτη…

Δεύτερον, διότι μαζί με το θεό και το Σωκράτη, μας εξέλειπαν και οι δημόσιοι άνδρες, με γνώση και αρετή…

Έπειτα, γιατί νομίζετε φτιάξαμε υπουργείο Πολιτισμού; Για να το ενώσουμε κάποια ώρα με το υπουργείο Τουρισμού! Και τα δύο είναι πλέον προϊόντα στην Ελλάδα  εν ανεπαρκεία!

Και επειδή γενικώς και ειδικώς τα «μούσκεψαν» οι ηγέτες μας τα τελευταία χρόνια, έκλεισαν και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας γιατί τους προκαλούσε ναυτία! Πρόσφατα το ξανάνοιξαν, μετά από πιέσεις, μένει, όμως, και να αποφασίσουν να  το ξαναλειτουργήσουν!

Εμείς τους τουρίστες τους θέλουμε λίγες μερούλες το καλοκαίρι, ίσα που να βγάζουμε τα έξοδα όλης της χρονιάς, και των διακοπών μας στα χειμερινά θέρετρα συνυπολογιζομένων σε αυτά!..

Μετά τους στέλνουμε διακριτικά πλην αποφασιστικά στο …σπιτάκι τους! Ε, να μην μας γίνονται και κολιτσίδα!..

Μόνο που αυτοί, φτάνοντας οίκαδεν έχουν μία κακή συνήθεια να μιλάνε πολύ! Έτσι το χούϊ μας γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό. Και μας κοπιάζουν όλο και λιγότεροι τουρίστες…

Και τους χρειαζόμαστε τόσο… Όχι αυτούς, τα ευροδολάριά τους…

Γιατί, όπως έλεγε και η μακαρίτισα η γιαγιά μου, κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι… Που κολλάει αυτό; Δεν ξέρω, μου βγήκε! Ούτε για το επόμενο έχω καλή εξήγηση: «Άντε μην πιάσουμε και κορέους!»

Πού τους θυμήθηκα τώρα!

Γι αυτό σας λέω, η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος. Αν διαφωνείτε, μου λέτε…