Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

 

Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όταν η πρέσβης της Αιγύπτου στην Κύπρο κυρία Μένα Μοχρούς Μπακχούμ αρνήθηκε να περάσει από τον έλεγχο ασφαλείας και… χειροδίκησε εναντίον μίας αστυνομικού (όπως η ίδια καταγγέλλει), η οποία οδηγήθηκε στις πρώτες βοήθειες με οίδημα και εκχυμώσεις στα μάγουλα και έλαβε αναρρωτική άδεια. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Δ. Χριστόφιας ζήτησε να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το περιστατικό.
Όλα άρχισαν όταν η αιγύπτια πρέσβης πήγε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για να συνοδεύσει μέλη της οικογένειάς της που θα ταξίδευαν στην Αίγυπτο. Επέμενε να εισέλθει στην αίθουσα αναχώρησης των επιβατών και όταν οι αστυνομικοί της εξήγησαν ότι κάτι τέτοιο απαγορευόταν, αφού δεν είχε κάρτα επιβίβασης, τους έβρισε και χειροδίκησε εναντίον τους, όπως οι αστυνομικοί κατήγγειλαν.
Μία αστυνομικός ζήτησε από την πρέσβη να βγάλει τα παπούτσια της για να ελεγχθεί- όπως προβλέπουν οι κανονισμοί- και έφαγε χαστούκι, ενώ η αστυνομικός με τη σειρά της (και με τη συνδρομή συναδέλφων της) περιόρισε με βίαιο τρόπο την πρέσβη… συλλαμβάνοντάς την.
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τη δυσάρεστη τροπή που πήρε το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ η πρέσβης της Αιγύπτου με επιστολή της προς την υπουργό Εξωτερικών αναφέρει ότι ασκήθηκε βία εναντίον της, την έθεσαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο και αναγκάσθηκε να επικοινωνήσει με την υπουργό Εξωτερικών κυρίαΜαρκουλλή, η οποία, όπως λέει, της απολογήθηκε και το θέμα έληξε εκεί.