Ήσυχοι στο 2013!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Ήσυχοι στο 2013

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πάει τέλειωσαν και οι γιορτές! Όπως να το κάνεις, ήταν μια κάποια λύση. Όχι Καβαφική. Πραγματιστική. Όλο και κάποιος σε καλούσε, όλο και κάποιον κουραμπιέ θα σε κερνούσε! Αφήστε που τώρα τελευταία ακόμη και εκείνες οι περίφημες συνάξεις για παρουσιάσεις βιβλίων, όπου τα καναπεδάκια, τα τυριπιττάκια και τα κρουασανάκια, ήταν σε πρώτη ζήτηση, έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε …καφεδάκι φίλτρου, άντε και κανένα μπισκοτάκι!

Μέχρι και στα υπουργεία, όπου συνήθιως στους δημοσιογράφους προσφέρονταν αναψυκτικά, τώρα απλό νεράκι για να μην κορακιάσεις τις ώρες της αναμονής!

Οι περικοπές είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, παντού! Οι συμπολίτες μας, τόσο δύσκολα βάζουν πλέον το χέρι στην τσέπη, που έχουν λιγοστέψει μέχρι και οι ζητιάνοι στον ηλεκτρικό! Γιατί να ζητιανέψουν αν δεν βγαίνει το …μεροκάματο;

Από τότε που το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι υπαίθριοι μουσικοί δεν είναι επαίτες, γέμισαν οι πλατείες και οι μεγάλοι δρόμοι με οργανοπαίκτες! Περνάς και οι σονάτες του Σοπέν, οι συμφωνικές του Μπετόβεν και οι Τέσσερις εποχές του Βιβάλντι ήχουν στ΄αυτιά σου και πλημμυρίζουν το είναι σου! Να από δίπλα τα βιολιά, να  τα κρουστά, να τα έγχορδα, να τα κήμβαλα, να τα πνευστά! Να και οι παρτιτούρες! Όλα χαμαί! Στο πεζοδρόμιο! Ούτε που το φανατζότανε κανείς ότι τόσοι πολλοί Αθηναίοι θα έπαιζαν στους δρόμους  το …όργανό τους!

Μια υπαίθρια Λυρική Σκηνή έγινε η Αθήνα! Όχι, να τα βλέπει το Ίδρυμα Νιάρχου που ξοδεύει του κόσμου τα εκατομμύρια για να φτιάξει, λέει,  Λυρική Σκηνή στο Δέλτα του Φαλήρου! Δεν τά ‘δινε καλύτερα σε γεύματα απόρων; Θα χόρταινε όλη η Αθήνα, τα περίχωρα και βάλε!

Αφήστε που αν ήθελαν, Νιάρχοι, Ωνάσηδες, θα μείωναν μέχρις εξαφανίσεως το δημοσιονομικό χρέος της χώρας! Και αντί μνημόνια, θα κάναμε μνημόσυνα στη μνήμη τους!

Αλλά βέβαια αυτά δεν τα γράφει καμμιά ξένη εφημερίδα. Μόνο τους άστεγους και τους ναρκομανείς της Ομόνοιας βλέπουν!  Και ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου: όλοι όσοι αναφέρονται στους χρήστες, περιγράφοντας το αξιολύπητο χάλι τους, δεν λένε λέξη για τους εμπόρους των ουσιών που σουλατσάρουν ανενόχλητοι πάνω-κάτω στις “πιάτσες” των δύστυχων εξαρτημένων…

Από απέραντο φρενοκομείο γίναμε ένας απέραντος τεκές!..

Τα USB μπήκαν κι αυτά για τα καλά στη ζωή μας! Παντού τα έχουν για να γράφουνε, εμείς για να …αντιγράφουμε! Κάποτε τις προκηρύξεις τις τύπωναν σε χαρτί. Σήμερα κάθε εισαγγελέας που σέβεται τον εαυτό του, σε USB! Είναι πιο σίκ.

Τώρα ποιός την έφερε στον πρώην Τσάρο της Οικονομίας, ιδέα δεν έχω. Αλλά με όλους αυτούς τους φόρους λίγους εχθρούς θα έχει κάνει;  Αυτοί οι εισαγγελείς, κάθε φορά που αλλάζουν στρατόπεδο ή πολιτική στέγη δημιουργούν σαματά!..

Κάπου το πήρε το μάτι μου, πρωτοσέλιδα, παρακαλώ, ότι ο εισαγγελέας, λέει που παραιτήθηκε πριν χρόνια για τα κάλη της …Χειλουδάκη, και που αμέσως μετά τον εγκατέλειψε, για τα κάλη κάποιου άλλου, τα ξαναβρήκανε, λέει, και ματασμίγουν!..

Ε, μετά και από αυτό, μπορούμε να βαδίσουμε ήσυχοι και αισιόδοξοι  στο 2013!

Ω, ποιητά των Νεφελών, ο ύβρισθής εξεδικήθη! (Δεν κολλάει, αλλά μου αρέσει!)

 

 

 

 

 

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε