Οι στοχασμοί του Γιώργου!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα την είδηση και δεν το πίστευα! «Ως έναν από τους μεγαλύτερους στοχαστές στον κόσμο χαρακτηρίζει το περιοδικό Foreign Policy τον Γιώργο Παπανδρέου»! Μάλιστα! Και εμείς απορούμε ακόμη γιατί επί των ημερών του στην πρωθυπουργία πιάσαμε τον πάτο του βαρελιού!..

Εμ, με τόσες ανθρωποώρες που ήθελε για να στοχάζεται, που να του έμενε καιρός να ασχοληθεί με τα δικά μας προβλήματα; Εμείς πρωθυπουργό ψηφίσαμε (όσοι δηλαδή το διέπραξαν) …γκουρού μας βγήκε και μάλιστα του …εξωτερικού!

Από το ύψος της υπέρτατης διανόησης που βρισκόταν όλα τα χρόνια της πρωθυπουργίας του, που να καταδεχτεί να ασχοληθεί με τα τετρημμένα των Ελλήνων ζητήματα και προβλήματα; Άντε το πολύ-πολύ με τα θέματα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να καταγίνονταν κι αυτό ευκαιριακά, μόνον!

Εμ, κάτι  ήξερε. Για να εξελιχθείς σε μεγαλύτερο στοχαστή στον κόσμο, ένα πράγμα βασικά χρειάζεσαι: Να μην κάνεις τίποτα! Διαφορετικά, που να μείνει καιρός για στοχασμούς; Να, για παράδειγμα, η γυναίκα μου εσχάτως παραπονιέται πως με την οικονομική κρίση χάσαμε τις εκδρομές  που συνηθίζαμε. Χωρίς χρήματα, τι εκδομές να κάνεις;

-Μου λείπουν, μου έλεγε τις προάλλες. «Κοίτα, κάνε δουλειές στο σπίτι, να ξεχνιέσαι… Να μην σκέφτεσαι τις εκδρομές…» της είπα.

Όταν την ρώτησα  χθες, τι γίνεται και εάν εξακολουθούν να της λείπουν οι εκδρομές, μου απάντησε με το πιο φυσικό ύφος του κόσμου: « Με τόσες δουλείες που έχω, που να μου μείνει καιρός να σκεφτώ τις εκδρομές καημένε»;

Γι αυτό σας λέω, κάτι ήξερε ο Παπανδρέου και τόχε ρίξει στους στοχασμούς! Όχι, δεν είμαι σίγουρος  αν και η μύγα, που συχνά πυκνά καθότανε πάνω στη μύτη του, έκανε κι αυτή τους δικούς της στοχασμούς!

Εκείνο που ξέρω είναι ότι  αφενός με την φράση «χρήματα υπάρχουν» είχε αποκοιμίσει όλους τους Έλληνες. Και, με το τέχνασμα του στοχασμού είχε βρει την …ησυχία του!..

Τώρα, λέει, ο Γιωργάκης, θα βρεθεί με μια πλειάδα προσωπικοτήτων όπως ο Δαλάι Λάμα, (άλλος πολυ-εργαζόμενος αυτός)  ενώ η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο Arlene Schnitzer Concert Hall του Portland. Εάν, λέει, θέλεις να ακούσεις  τι στοχάζοταν ο Γιωργάκης τόσα χρόνια που καταστρέφονταν η Ελλάδα, θα πρέπει να πληρώσεις και 500 ευρώ «εισιτήριο», από πάνω!

Είδες ο Γιώργος; Πάλι θα κονομήσει χοντρά! Να δω πόσα από αυτά θα δηλώσει στην Εφορία!..

Γιατί την χρεωκοπία της Ελλάδος την συμπεριέλαβε, φαντάζομαι, στη φορολογική του δήλωση. Εκεί που γράφει «ζημίες από παρελθούσες χρήσεις»! Και έτυχε όλων των φοροαπαλλαγών!

Τα έσοδα που θα αποκομίσει εξιστορώντας πως κατέστρεψε την Ελλάδα,  θα φορολογηθούν;

Όχι τίποτε άλλο, αλλά  μπας και τον τσιμπήσει η εφορία και μαζέψουμε καμιά πεντάρα γιατί πάλι σε «δυσχερή» θέση βρισκόμαστε.  Αφού, να, μέχρι και Υπουργό φόρων (ωχ, συγγνώμη, εσόδων ήθελα να γράψω) σκέφτονται να διορίσουν!!!

Αντώνη, ξεκίνα από τώρα τα διερευνητικά τηλεφωνήματα, γιατί προλαβαίνεις δεν προλαβαίνεις μέχρι να λήξει η θητεία σου σε τρία χρόνια να βρεις πρόθυμο βουλευτή να αναλάβει το θώκο!