Τι άλλαξε οριστικά για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗΣ

Παιδίατρος-Συγγραφέας

Το λεγόμενα κόμματα εξουσίας διαχειρίστηκαν,μετά τη μεταπολίτευση,την εξουσία ως το λάφυρο του εκλογικού αποτελέσματος που τούς έδινε την αυτοδυναμία.

Σε απόλυτη συναλλαγή με τους πολίτες ψηφορόρους αντάλλασσαν την ψήφο με διορισμούς,θέσεις στο Δημόσιο,δανειδοτήσεις και γενικώς εξυπηρετήσεις,που ήταν απόλυτα θεμιτές στα πλαίσια της προεκλογικής συμφωνίας κόμματος- ψηφοφόρων.

Και ξαφνικά το αυτοτροφοδοτούμενο πολιτικό σύστημα κατέρρευσε επειδή κατέρευσε η χρηματοδοτική του δεξαμενή,εξαιτίας της κρίσης του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.Έτσι απλά!

Προφανώς ό,τι θα απομείνει από τα λεγόμενα πρώην μεγάλα κόμματα,αν πρόκειται να μιλάμε για ανανέωση και προσαρμογή,δεν μπορεί πλέον να έχει καμία σχέση με το παρελθόν.

Η εποχή του μεγάλου Δημοσίου πέρασε ανεπίστρεπτα.Ο κρατικοδίαιτος κομματικός συνδικαλισμός απλά δεν υπάρχει.Και τι υπάρχει σήμερα ως πεδίο δόξης λαμπρόν για τα κόμματα;Μα τι άλλο;Στρατιές ανέργων,υποαπασχολούμενων και απελπισμένων πολιτών που ζητούν άμεσα λύσεις!

Σ’αυτό το πεδίο των πιεστικών προβλημάτων της καθημερινότητος θα παιχτεί η γένεση και η εξαφάνιση των κομμάτων και όχι στις αίθουσες των Συνεδρίων που θα διοργανωθούν για να εκτονωθούν πολιτικά οι μελλοντικοί ηγέτες ενός κόσμου χωρίς μέλλον!