Kέντρο logistics της ΙΚΕΑ η Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα έδωσε ο σουηδικός κολοσσός επίπλων IKEA, δημιουργώντας στη χώρα μας το διεθνές τμήμα συντονισμού και παρακολούθησης για την εφοδιαστική του αλυσίδα.

H πολυεθνική εταιρεία στελέχωσε σταδιακά με 90 εργαζομένους (με εξειδίκευση στην πληροφορική/τεχνολογία και τη διαχείριση logistics) το συγκεκριμένο τμήμα διαχείρισης των διεθνών παραγγελιών και προμηθειών, το οποίο αναφέρεται στα κεντρικά της Ιkea International.

Η Ελλάδα επελέγη αφενός λόγω θέσης και αφετέρου λόγω εξειδικευμένου προσωπικού. Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία του νέου τμήματος στη χώρα μας είναι πιο θετικά από τις αρχικές προσδοκίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από το νέο τμήμα που έχει εγκατασταθεί στη Μεταμόρφωση έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε αρχικό στάδιο συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του σουηδικού ομίλου με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακίνηση προϊόντων της ΙΚΕΑ, όπως έχει γίνει ήδη με τη Hewlett Packard. Oι επαφές είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και η έκβασή τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το γενικότερο περιβάλλον, τη βελτίωση των σιδηροδρομικών -κυρίως- υποδομών στην περιοχή αλλά και τα πρώτα αποτελέσματα που θα έχει η συνεργασία Cosco – ΗΡ.

Σημειώνεται ότι το νέο τμήμα συντονισμού και παρακολούθησης της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ιkea λειτουργεί ανεξάρτητα από τον εταίρο του σουηδικού κολοσσού στην Ελλάδα, τον όμιλο Φουρλή, ο οποίος διαχειρίζεται τα καταστήματα της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία.