Οι αποτελεσματικότεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Λίγο πριν την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα, οι Υπουργοί της  τρικομματικής κυβέρνησης κρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους μέσα  από μία νέα δημοσκόπηση….

Την έρευνα έκανε η MARC για το Έθνος της Κυριακής. Την πρώτη θέση εξασφαλίζει με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Στουρνάρας, έστω κι  αν η καρέκλα του Υπουργού Οικονομικών αυτή την εποχή θεωρείται ”ηλεκτρική”. Ο κ. Στουρνάρας, σε ποσοστό 30% των ερωτηθέντων, θεωρείται ότι συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα του  κυβερνητικού έργου.

avramopoulos_625___Ακολουθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής  Χατζηδάκης (19,5%), ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας (12,7%), η  Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη (12,2%) και την πρώτη πεντάδα  κλείνει ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος με 11,2%.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν τρεις βουλευτές της ΝΔ και δύο της ΔΗΜΑΡ, κατά σειρά οι: Αντώνης Ρουπακιώτης, Γιάννης Βρούτσης, Αντώνης Μανιτάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Με διαφορά πιο κατάλληλος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με  ποσοστό 47,8% έναντι 30,9% που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Να σημειωθεί  πως το 21,3% δεν ανοίγει τα χαρτιά του.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε