Αθλητικοί αγώνες Ελληνικών σχολείων Αυστραλίας

Φέτος, oι αθλητικοί αγώνες των Ελληνικών σχολείων Αυστραλίας φιλοξενήθηκαν από το Oakleigh Grammar. Ο υπεύθυνος Αθλητισμού του σχολείου, κ. Greg Joyce, και η ομάδα του, εργάστηκαν σκληρά προκειμένου οι αγώνες να κυλήσουν ομαλά και να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι οι διαγωνιζόμενοι. Οι μαθητές που δεν συμμετείχαν στους αγώνες, βοήθησαν εθελοντικά, ξεπερνώντας τον εαυτό τους, περήφανοι για το σχολείο τους και την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Οι μαθητές 7 Ελληνικών Ορθόδοξων Σχολείων από όλη την Αυστραλία διαγωνίστηκαν στους αθλητικούς και καλλιτεχνικούς αγώνες για τρεις ημέρες.

Ένα από τα αξιοσημείωτα του διαγωνισμού ήταν το Spoken Arts Festival που προηγήθηκε του δείπνου, την Πέμπτη το βράδυ. Οι μαθητές εκτέλεσαν πρωτότυπα κομμάτια δουλειάς και απήγγειλαν κλασικούς στίχους στα ελληνικά σε μια κατάμεστη αίθουσα.

Το Γυμνάσιο του Oakleigh Grammar είχε μετατραπεί από αθλητική αρένα σε μια τραπεζαρία γεμάτη με μπαλόνια, και κομψά ντυμένα τραπέζια και καρέκλες, για το επίσημο δείπνο των Ελληνικών Σχολείων. Η βραδιά ξεκίνησε με μια εισαγωγή από τους Oakleigh Grammar Sports Captains, Victoria Keramidopoulos and Seleni Kormas, καλωσορίζοντας τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης Ιεζεκιήλ τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλητουπόλεως Ιάκωβο, τους Διευθυντές των σχολείων, , τα μέλη της επιτροπής διαχείρισης, τους αρχηγούς των σχολείων και τους μαθητές. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ιεζεκιήλ, επαίνεσε τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και τα επιτεύγματά τους σε όλο τον διαγωνισμό.

Οι σπουδαστές, το προσωπικό και οι επίσημοι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα το οποίο ακολούθησαν κέφι και χορός στη  μουσική του DJ Ross.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Την Τετάρτη, 8 Μαΐου, περίπου 400 μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης», συναντήθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων για την τελετή έναρξης.

Τον Αγιασμό τέλεσαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως, κ. Ιάκωβος, βοηθούμενοι υπό ιερέων της Ι. Αρχιεπισκοπής. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης μιλώντας στα ελληνικά, καλωσόρισε τους μαθητές στη Μελβούρνη και στο Κολλέγιο Okleigh Grammar, το οποίο, ως γνωστόν, οργανώνει φέτος τις αθλοπαιδιές και φιλοξενεί τα άλλα σχολεία. Ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι στόχος των  αθλητικών αγώνων δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή και παρότρυνε τους αθλητές να αγωνιστούν για την ευγενή άμιλλα. Στη συνέχεια ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μιλητουπόλεως, κ. Ιάκωβος, καλωσόρισε τους μαθητές στην αγγλική και αφού τους διαβίβασε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, τους ευχήθηκε καλή και ευχάριστη διαμονή στη Μελβούρνη.

Μετά το πέρας του Αγιασμού οι μαθητές των κολλεγίων διαγωνίστηκαν στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ πονγκ). Οι μαθήτριες του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» κατέλαβαν την Τρίτη θέση ενώ ο μαθητής Βασίλης Ψαράκος και η μαθήτρια, Μαρί Σελιμόσκι, έτυχαν διάκρισης για το αθλητικό και ευγενές ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά. Τόσο στους μαθητές του Κολλεγίου «Άγιος Ιωάννης» όσο και στους μαθητές των άλλων Ελληνορθόδοξων Κολλεγίων αξίζουν συγχαρητήρια για τον υγιή ανταγωνισμό και την ομαδικότητα η οποία χαρακτήριζε όλους τους αθλητές.

Οι ετήσιες συναντήσεις των επτά Ελληνορθόδοξων Κολλεγίων από όλη την Αυστραλία έχουν γίνει πλέον θεσμός και στέφονται πάντα με επιτυχία αν κρίνει κανείς από τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών.

Πηγή: Neoskosmos.com