Η επιστολή, οι μουσουλμάνοι και οι Έλληνες.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Η καλή ηλεκτρονική  συνάδελφος ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, έδωσε ιδιαίτερη  έμφαση στην είδηση για την ανώνυμη απειλητική επιστολή που έλαβε η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας -όπως καταγγέλλει-  μέσω ταχυδρομείου και η οποία καλεί τους μουσουλμάνους της Ελλάδας να φύγουν από τη χώρα, αλλιώς «θα σφαχτείτε σαν κοτόπουλα στον δρόμο».
 Φωτογραφία του σημειώματος, η οποία έχει αναρτηθεί στη σελίδα της Ένωσης στο Facebook, έχει φόντο τον αρχαίο μαίανδρο περιστοιχισμένο από ένα δάφνινο στεφάνι -προσομοιάζοντας το σύμβολο της Χρυσής Αυγής.
Διατύπωσε, μάλιστα, η Ιστοσελίδα των Ελλήνων της Αιγύπτου, την απορία <γιατι πηρε τοσες μεγαλες διαστασεις μια ανωνυμη “τρελλη”  επιστολη γραμμενη στα Ελληνικα-Αγγλικα -και Αραβικα με φοντο το σημα της Χρυσης Αυγης , η οποια εσπευσε αμεσως να διαψευσει οτι ειναι δικη της επιστολη χαρακτηριζοντας την  “ως προβοκατσια”>. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, “αλλοίμονο αν λαμβανονται ως ” σοβαρες”  τετοιου ειδους “τρελλες”  επιστολες  που στοχον εχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την υφήλιο, ειδκότερα σε αραβικές χώρες όπου, ως γνωστόν, δραστηριοποιούνται πολλοί Έλληνες>.
Τα περί προβοκατσιας ενστερνίζονται, όπως τεκμαίρεται από τις δηλώσεις τους τόσο η “χρυσή αυγή” όσο και ο προεδρος της Μουσουλμανικής ένωσης στην Αθηνα ο οποίος δήλωσε οτι κατά 99% ειναι προβοκάτσια, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι εξάπαντως θετικό  ότι τα δύο πολιτικά άκρα συγκλίνουν προς την πιθανότερη άποψη. Να πρόκειται, δηλαδή, περί  ενεργείας η οποία ίσως προορισμό είχε  την επισπευση της φηφίσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην Βουλή,  η να αυξήσει η πολιτεία την φύλαξη τους, αλλά ίσως και την επίσπευση διεκπεραίωσης άλλων  αιτημάτων τους. Μάλιστα, κατά την εκτίμηση αυτή ο δράστης δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος μουσουλμάνος.
Επειδή, όμως, οι καιροί είναι και δύσκολοι και πονηροί και επειδή ποτέ κανείς δεν γνωρίζει εκ του ασφαλούς  τους στόχους και τις επιδιώξεις αγνώστων προβοκατόρων, καλό είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ενω παράλληλα οι διωκτικές αρχές θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν ποιός κρύβεται πίσω από την ενέργεια αυτή.
Για πολλά χρόνια Έλληνες και μουσουλμάνοι συνυπάρχουν στην Ελλάδα “και απολαμβάνουν τα ίδια αγαθά όπως κάθε Έλληνας πολίτης.  Πολλοί δε είναι παντρεμμένοι με Ελληνίδες χριστιανές και ποτέ στα χρονικά δεν εβλήθησαν επειδη ειναι μουσουλμάνοι”, όπως σημειώνει το ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.
Παρά τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φώς της δημοσιότητας είτε σαν Εκθέσεις οργανισμών είτε σαν δημοσιεύματα γνώμης, η φιλοξενεία των ξένων στην Ελλάδα είναι υποδειγματική. Οι Έλληνες, γνήσιοι απόγονοι του Ξένιου Δία, ούτε “σφαγιάζουν” ούτε ρίχνουν σφαίρες στον τόπο κατοικίας η εργασίας των  όπως συμβαίνει σε κάποια αραβικά κράτη με βομβιστικές επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες με πολλα θύματα.
Οι Έλληνες δεν είναι ούτε “φανατικοί ούτε τρελλοί”. Γι αυτό και 1.5 εκατομμύρια λαθρομετανάστες διαβιούν καλά στην Ελλάδα. Σε αντίθεση από ό,τι συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη που είτε θα τους πετούσαν στη θάλασσα, είτε θα τους μετέφεραν μαζικά πίσω στις πατρίδες τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υφίσταντο από τα καθεστώτα των χωρών τους.