ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ: Αντώνης Σαμαράς: Αντιρρησίας συνείδησης ή προσεχτικός διαχειριστής της Φιλαρχίας;

Της Ευτυχίας Λοϊζίδη

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα απεικονίζει σαν σε μεγεθυντικό φακό τις αναταραχές που μπορούν να βλάψουν τη δημοκρατία κινδυνεύοντας με διεθνή απομονωτισμό.
”Φαινόμενα εφιαλτικά τα εξαλείφεις μόνον όταν εξαλείφεις τα αίτιά τους”.
Ουτοπικοί τρόποι αντιμετώπισης=
ΠΡΩΤΟΝ  Ζητάς απο τους νέους να σταθούν στους πολίτες που έχουν ανάγκη, όταν ο ίδιος ο κόσμος σου εκφράζει την απελπισία του μπροστά στη δύναμη του κακού που καταστρέφει κάθε αξία που δένει τους ανθρώπους.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ Πιστεύεις οτι η εποχή αυτή είναι εποχή προσφοράς ,όταν καθημερινά  διακρίνεις φαινόμενα μίσους εναντίον αλλόγλωσσων,αλλόθρησκων,διαφορετικής εθνικότητας και γενετήσιου προσανατολισμού.
ΤΡΙΤΟΝ  Ψάχνεις ή μάλλον κατα τα λεγόμενά σου ”παλεύεις”  να βρεις αντισώματα στο φαινόμενο Χρυσή Αυγή όταν η υποκουλτούρα διαβρώνει σταδιακά την ευρύτερη κουλτούρα της κοινωνιας.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ  Προτεραιότητά του κόμματός σου είναι οι νέοι, όταν η σκληρή σου λιτότητα αφαιρεί απο αυτούς τον σεβασμό προς τους δημοκρατικούς θεσμούς,
ενω τους δείχνεις ευγενικά την έξοδο κινδύνου ενός κράτους που ξεπερνά το 72% της ανεργείας τους.
Δεν πρόκειται λοιπόν για  προσπάθεια εξάλειψης εφιαλτικών φαινομένων παρά για μεγένθυση του φαινομένου της μικρόνοιας!!!
ΕΥΤΥΧΙΑ ΛΟΙΖΙΔΗ
 Κάποιος μου λέει για στάσου ένα λεπτό περίμενε
στάσου να δω ποιος είσαι συ ποιος είν’ αυτός πού πάμε
μα ήταν άλλος απ’ αυτό που νόμιζα πως ήταν
και που’ ναι πάντα μακριά από εκείνου που είναι.
                         Νάνος Βαλαωρίτης