Άρθρο ομογενούς δημοσιογράφου για τη φορολογία των Αποδήμων

Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Neoskosmos.com

Οι χαχόλοι της Αθήνας θα μας αναγκάσουν, με τις νομοθετικές «πρωτοτυπίες» τους, να σιχαθούμε την πατρίδα μας. Ξέρω, το ρήμα «σιχαίνομαι» είναι πολύ βαρύ, όταν αναφέρεται κανείς στη γενέτειρά του, αλλά προς τα εκεί μας σπρώχνουν οι αλλοπρόσαλλοι κυβερνώντες.

Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» των Αθηνών κυκλοφόρησε την παρελθούσα Κυριακή με την πρωτοσέλιδη είδηση «Χαράτσι 45% στους Έλληνες μετανάστες», με την οποία αποκάλυπτε «παγίδα» που στήνει η Εφορία της Ελλάδας σε εκατομμύρια μετανάστες, που εκπατρίσθηκαν τη μεταπολεμική περίοδο.
Η εξωφρενική είδηση αναμεταδόθηκε και από άλλα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης και δι’ αυτών στις γωνίες του πλανήτη, για να εξοργίσει τους Έλληνες οι οποίοι εγκατέλειψαν τις πατρογονικές εστίες τους, μετά τη λήξη του πολέμου, για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Οι ξεριζωμένοι Έλληνες της δεκαετίας του ’50, του ’60 και του ’70, στην πλειοψηφία τους αγρότες και ανειδίκευτοι εργάτες, που με τα εμβάσματά τους συντήρησαν την Ελλάδα στις κρίσιμες οικονομικές περιόδους που βίωσε μετά τον πόλεμο, κηρύσσονται σήμερα «φοροφυγάδες» και κινδυνεύουν, φρίξον ήλιε, να φορολογηθούν με 45% για καταθέσεις τους σε ελληνικές τράπεζες, επειδή φεύγοντας από την Ελλάδα δεν άλλαξαν τη «φορολογική κατοικία τους», δηλαδή δεν ενημέρωσαν την Εφορία της περιοχής τους ότι μεταναστεύουν, ότι αλλάζουν τόπο μόνιμης κατοικίας.

Ναι, οι άθλιοι της Αθήνας απειλούν να αρπάξουν τις μισές από τις καταθέσεις Ελλήνων μεταναστών σε ελλαδικές τράπεζες, οι οποίες έχουν φορολογηθεί, ήδη, από τις χώρες μόνιμης διαμονής τους, επειδή όταν έφευγαν από την Ελλάδα πεινασμένοι, ψυχικά εξουθενωμένοι και χρεωμένοι για το εισιτήριό τους, δεν δήλωσαν στην Εφορία της περιοχής τους, ότι μεταναστεύουν στη Γερμανία, την Αμερική, τον Καναδά την Αυστραλία. Ναι, οι άθλιοι Έλληνες πολιτικοί μεθοδεύουν την καταλήστευση των αποδήμων, την καταλήστευση της «άλλης Ελλάδας», της Ελλάδας της διασποράς για την οποία, δήθεν, υπερηφανεύονται.
Είμαι από τους τελευταίους μετανάστες που ήλθαν στην Αυστραλία στα τον Ιούλιο του 1970 και δηλώνω κατηγορηματικά, ότι φεύγοντας από την Ελλάδα η εφορία Αττικής, από την οποία πήρα «πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας», δεν μου υπέδειξε να δηλώσω «αλλαγή φορολογικής κατοικίας» για να μην κριθώ φοροφυγάς. Είμαι απόλυτα βέβαιος, ότι ουδείς υπέδειξε στα εκατομμύρια των άλλων μεταναστών, που προηγήθηκαν, να δηλώσουν την αποδημία τους και να αλλάξουν «τη φορολογική κατοικία τους».

Δεν συνέτρεχε λόγος να απαιτήσει η Εφορία δήλωση «αλλαγής φορολογικής ενημερότητας», διότι ζητούσαμε, θυμάμαι, να μας εκδοθεί «πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας» για να μεταναστεύσουμε.

Τί πιστοποιητικά ζητούν σήμερα οι άθλιοι; Σε ποιους λογαριασμούς προτίθενται να βάλουν χέρι και γιατί; Αντί να συλλάβουν και να πατάξουν ανηλεώς τους κατ’ επάγγελμα φοροφυγάδες του εσωτερικού, που βούλιαξαν την ελληνική οικονομία, προσπαθούν να καλύψουν την απραξία τους διώκοντας τους Έλληνες μετανάστες;
Κυνηγώντας αδικαιολόγητα Έλληνες μετανάστες, που έχουν πέντε δεκάρες στην Ελλάδα για τις επισκέψεις τους στη γενέτειρα ή για τη συντήρηση ακίνητων περιουσιών τους, θα πείσουν την τρόικα, ότι κυνηγάνε τους φοροφυγάδες;

Κυνηγώντας αδικαιολόγητα Έλληνες μετανάστες, που με προτροπή της Αθήνας ακούμπησαν κάποια χρήματα σε ελληνικές τράπεζες, επένδυσαν σε ακίνητα ή αγόρασαν αξίες για να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία θα πείσουν τους Ευρωπαίους εταίρους, ότι προβαίνουν στη ζητούμενη εξυγίανση του φορολογικού συστήματος;
Κυνηγώντας αδικαιολόγητα Έλληνες μετανάστες, που με τους τόκους καταθέσεών τους συντηρούν συγγενικά τους πρόσωπα, ή στεγάζουν συγγενείς τους σε ακίνητα που αγόρασαν από το μόχθο τους στην ξενιτιά θα μηνύσουν στους δανειστές, ότι άρχισε και προχωρά η διαδικασία ανίχνευσης και πάταξης των φοροφυγάδων;
Η φοροδιαφυγή ήταν και παραμένει αιμορραγούσα πληγή για την ελληνική οικονομία. Όμως, η αιμορραγία δεν θα σταματήσει με κομπογιαννίτικα μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Δεν θα σταματήσει με την παροχή κάλυψης στους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ και επικήρυξη –για λόγους εντυπώσεων– των Ελλήνων μεταναστών.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα, ότι οι βεβιασμένες αποφάσεις του ελληνικού Κράτους για τη φορολογία των Ελλήνων της διασποράς εγκυμονεί τον κίνδυνο αλλοτρίωσης της πρώτης γενεάς μεταναστών και των απογόνων τους, που κληρονόμησαν ή θα κληρονομήσουν κινητές και ακίνητες περιουσίες.
Χωρίς ίχνος υπερβολής οι Έλληνες κυβερνώντες θα μας κάνουν, με τις αποφάσεις τους, να σιχαθούμε την πατρίδα μας, να αποσύρουμε όποιες καταθέσεις έχουμε, να ρευστοποιήσουμε ακίνητες περιουσίες, να αποσύρουμε το προϊόν τέτοιων πωλήσεων στο εξωτερικό και να σπάσουμε οριστικά τους δεσμούς μας με την πατρίδα μας ή την πατρίδα των γονέων μας.

Δεν πρέπει, όμως, να παραδοθούμε αμαχητί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας να μας αποκόψουν από την πατρίδα μας. Πρέπει να απαιτήσουμε άμεση αναθεώρηση κάθε βεβιασμένης, παράλογης απόφασης του υπουργείου Οικονομικών. Πρέπει να απαιτήσουμε οι νόμοι για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που αφορούν τους απόδημους Έλληνες, να μην έχουν αναδρομική ισχύ, να μην τιμωρούν τους Έλληνες που με την αποδημία τους βοήθησαν να επιβιώσει η χώρα μετά τον ισοπεδωτικό Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον δαπανηρότερο εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

Καιρός να αναλάβουμε συντονισμένη δράση για να πειστεί η Αθήνα, ότι δεν μπορεί να πειραματίζεται αδάπανα με τους απόδημους Έλληνες.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε