Αυτή η χώρα, η χώρα μου…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αχ, αυτή η χώρα, η χώρα μου! Η χώρα του στυπόχαρτου και  της ναφθαλίνης !

Κάθε φορά μας εκπλήσσει σαν να πρόκειται για κάποια άλλη χώρα και όχι τη χώρα μας!..

Κάθε φορά λές ε, καλά, τι άλλο μπορεί να συμβεί, κι όλο ανακαλύπτεις ότι το ρεπερτόριό της είναι ανεξάντλητο!

Τώρα ξεχάσαμε ποιός ήταν ο Ανδρέας και τι του καταλογίζαμε μέχρι χθες!  Και δεν φτάνει που πάθαμε πάλι εθνική αμνησία, αλλά επειδή βρέθηκε κάποιος να ανασύρει το φύλλο του στυπόχαρτου και να ρίξει μια στάλα θύμιση, πέσανε πάνω του να τον φάνε ζωντανό!..

Καλά, δηλαδή, που βγήκε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και μας θύμισε ότι αυτά τα λέγαμε πολλοί σ΄αυτόν το τόπο! Τώρα θέλουν να αγιάσουν καθυστερημένα τον Ανδρέα!

Ξεσηκώθηκαν ακόμα και αυτοί που ξήλωσαν  στο ΠΑΣΟΚ ό,τι θύμιζε τον Ανδρέα!

Μέχρι και αυτοί που αφήνουν τη Δήμητρα κάθε χρόνο να κάνει ολομόναχη  μνημόσυνα στον τάφο του Ανδρέα!

Στυπόχαρτο να ξεχάσουμε το “Τσοβόλα δώστα όλα!”…

Να λησμονήσουμε τα θαλασσοδάνεια και το πλαστικό χρήμα.

Να μην θυμώμαστε τους “σταμουλοκολλάδες” και πόσο πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε την επανακρατικοποίηση της ΕΘΕΛ. Πόσο μας κόστισε η Ολυμπιακή των πέντε όχι Ηπείρων, αλλά των πέντε δακτύλων της ανοικτής παλάμης!

Μόνο η Μαλάμω δεν είχε διοριστεί στον “εθνικό” αερομεταφορέα.  Κι αυτό, όχι επειδή συνέβαινε να είναι κοντή, χοντρή και άσχημη, αλλά επειδή η ίδια αρνιώτανε να πετάξει γιατί είχε υψοφοβία!..

Ε, καλά, ας ξεχάσουμε και την ΕΡΤ του  “ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” εποχής Ανδρέα! Και των ατελείωτων αναμεταδόσεων συνδριακών τηλεοπτικών σώου της εκλογής Σημίτη.

Ας αφήσουμε το “mea coulpa” του Ανδρέα και ας λησμονήσουμε το “ευχαριστώ τους Αμερικανούς” του Σημίτη!

Ναφθαλίνη να “θάψουμε” το Ειδικό Δικαστήριο όπου αθωώθηκε ο Ανδρέας με ΜΙΑ μόλις ψήφο διαφορά! Στο ¨τσάκ”!

Και τι είπε ο Βορίδης;  Ότι ο Ανδρέας είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της Ελλάδος!

Ε, εντάξει, δεν είναι υπεύθυνος,  είναι μισό-υπεύθυνος!!!

Την άλλη μισή ευθύνη την έχουν οι διάδοχοί του.

Ή μήπως είναι ώρα να βγάλουμε “λάδι” και το Σημίτη; Ποιός επέτρεψε σε ΕΝΑ βράδυ να τριπλασιαστούν οι τιμές; Ό,τι από βραδύς έκανε 0,50 λεπτά της Δραχμής, μετατράπηκε σε 0,50 λεπτά του Ευρώ! Δηλαδή, σε 150 δραχμές! Μέσα σε μία νύκτα!

Αχ, αυτό το στυπόχαρτο! Όλα τα στεγνώνει με τρόπο μαγικό! Μα περισσότερο από κάθε τι άλλο “στεγνώνει” τη μνήμη μας! Μέχρι και τον Άκη κοντεύουμε να ξεχάσουμε και ας βρίσκεται οικογενειακώς στα δικαστήρια και στον Κορυδαλλο! Ακούτε να μιλάει κανείς γι αυτόν; Μόνον αν ο ίδιος πει κάτι γίνεται τσερτσελές…

Είναι εδώ στην Αθήνα τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού. Μιλάμε για πρώην και νυν βουλευτές, γερουσιαστές, υπουργούς, πρωθυπουργούς ελληνικής καταγωγής. Κι αυτούς στην ναφθαλίνη τους έχουμε. Μια φορά το χρόνο που μας έρχονται λέμε δυό λόγια του συρμού, έτσι για να πούμε κάτι και μετά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Τους ξεχνάμε μέχρι τον επόμενο χρόνο! Ούτε μία αξιόλογη ενημερωτική σύσκεψη με την εγχώρια πολιτική ηγεσία. Ούτε ένας σοβαρός στρατηγικός σχεδιασμός. Τζάμπα πάνε αξιώματα και γαλόνια.

Θα ρθούνε σε λίγες ώρες οι Παμμακεδόνες, που είναι κάθετοι στην μη εγχώρηση του ονόματος “Μακεδονία” στους Σκοπιανούς.  Πάνε στο Λιττόχωρο όπου θα γίνει το Συνέδριό τους. Θα πάει, λένε, και ο Πρωθυπουργός. Μπράβο του. Και μετά;  Στυπόχαρτο!.. Επισήμως, θα συνεχίσουμε να αναζητούμε συμβιβαστική σύνθετη ονομασία!!!

Αχ Ελλάδα μου, χώρα του στυπόχαρτου και της ναφθαλίνης!..