Οι ψίθυροι για συνεργασία με τους νεοναζί είναι απόπειρα εξωραϊσμού του τέρατος, που γεννήθηκε από τα ίδια τα λάθη του πολιτικού συστήματος.

Προφανώς οι ψίθυροι για συνεργασία με τους νεοναζί είναι απόπειρα εξωραϊσμού του τέρατος, που γεννήθηκε από τα ίδια τα λάθη του πολιτικού συστήματος.

Όταν το ανεπαρκές πολιτικό σύστημα,αδυνατώντας να απαντήσει στα τρέχοντα ζητήματα της καθημερινότητας,επιχειρεί να ρίξει γέφυρες στους νεοναζί,ομολογεί την αυταπόδεικτη ενοχή του πως οι μέθοδοι που διαθέτει για να διαχειριστεί τα προβλήματα,που το ίδιο το δημιούργησε,είναι πλέον ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές.
Η λαθρομετανάστευση,για παράδειγμα,που για χρόνια παρείχε απλόχερα φτηνά εργατικά χέρια,στην εποχή που πιστεύαμε πως τάχα η ανάπτυξη έτρεχε με χίλια,και ξαφνικά έγινε βραχνάς,έδειξε ξεκάθαρα πως ποτέ σ’αυτή τη χώρα δεν αντιμετωπίστηκε με υπεύθυνη νομοθεσία και αρχές αποφασισμένες να την εφαρμόσουν με αυστηρότητα.
Όταν λοιπόν οι νεοναζί  «έκλεψαν» την παράσταση με τις μεθόδους τους κατά των λαθρομεταναστών,εγκλωβίζοντας την κρίση ανθρώπων που υπέφεραν από την εγκληματικότητα,εξαιτίας των εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών που προσπαθούσαν να ζήσουν,τότε η Πολιτεία άρχισε να κινείται,από το φόβο μήπως χάσει και άλλους εξαγριωμένους ψηφοφόρους,που δεν είχαν πλέον εμπιστοσύνη στα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο.
Ήταν όμως ήδη αργά ή μάλλον πολύ αργά για όλους,αφού οι νεοναζί είχαν πια  το προβάδισμα σ’αυτές τις μάζες,πατώντας πλέον στη μίζερη καθημερινότητα της ανεργίας,της κοινωνικής εξαθλίωσης και της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να απαντήσει με σαφήνεια για το χρονικό ορίζοντα της εξόδου της χώρας από τη βαθιά κρίση που έχει περιέλθει.
Και σ’αυτήν ακριβώς τη χρονική συγκυρία,επειδή τα εκλογικά ποσοστά των νεοναζί θα είναι πλέον απαγορευτικά για να σχηματίσουν  κυβέρνηση τα κόμματα εξουσίας,κάποιοι  «άφρονες»πολιτικοί,που δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν μια στάλα ιστορία βρήκαν τη λύση της επιλεκτικής συνεργασίας με όσους επιτέλους δεν είναι και πολύ…νεοναζί!
Με  άλλα λόγια και για καταλαβαινόμαστε.Στο Μεσαίωνα,που δε χλωρίωναν το πόσιμο νερό,όταν ξεσπούσε επιδημία,έκαιγαν μια μάγισσα στην πυρά για να εξαγνιστούν από το κακό που τους βρήκε.
Σήμερα με την ανεργία να μάς εξαθλιώνει,σύμφωνα με τους νεοναζί,θα λύσουμε το πρόβλημα αν ρίξουμε στη θάλασσα τους λαθρομετανάστες!
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως στη χώρα μας εξέλιπε η σοβαρότητα και η ευθύνη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που γεννούν και εκτρέφουν  το αυγό του φιδιού.
Κι όταν το φίδι συρθεί πια ανάμεσά μας,τότε θα είναι πολύ αργά!