Ιράκ: Πέντε νεκροί σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι

Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στην Ραμάντι του δυτικού Ιράκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας και τέσσερις από τους άνδρες του που περιπολούσαν πεζοί

Ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε μια πόλη του δυτικού Ιράκ, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο ένας συνταγματάρχης της αστυνομίας και τέσσερις από τους άνδρες του που περιπολούσαν πεζή, δήλωσαν συγκλίνουσες πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε σε μια οδική αρτηρία στην πόλη Ράμαντι, περίπου 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, καθώς ο αξιωματικός έκανε τη συνηθισμένη του περιπολία.

Οκτώ ακόμη πρόσωπα τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, δήλωσε ο Άλι αλ Αμίρι, ένας λοχαγός της αστυνομίας, και ένας γιατρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν τα θύματα.

Στη Βαγδάτη, άγνωστοι άνδρες δολοφόνησαν σήμερα τα ξημερώματα πέντε πιστούς οι οποίοι πήγαιναν να προσευχηθούν σε ένα σουνιτικό τέμενος. Ένας έκτος πιστός τραυματίστηκε στην επίθεση στην Τζαντίντα, στα ανατολικά της πρωτεύουσας. Δεν ανέλαβε καμία οργάνωση την ευθύνη για αυτή την επίθεση μέχρι στιγμής.

Εξάλλου ένα μέλος της παραστρατιωτικής δύναμης Σάχουα, η οποία είχε σχηματιστεί με τη στρατολόγηση μελών σουνιτικών φυλών για να πολεμήσει εναντίον της αλ Κάιντα, σκοτώθηκε και τέσσερις συμμαχητές του τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας αυτοσχέδιας βόμβας στην Ταρμίγια, περίπου 45 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατρούς.

Ακόμη, δύο νεαρές Ιρακινές σκοτώθηκαν και δύο άνδρες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε ένα αγρόκτημα στην Ντουτζάιλ, περίπου 60 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας.

Πάνω από 3.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί φέτος σε ενέργειες βίας στο Ιράκ, βάσει ενός απολογισμού του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση στοιχεία από ιατρούς και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Protothema.gr