Τα 10 δημοφιλέστερα videos στο YouTube

Το YouTube ξεκίνησε ως το μέρος όπου ο καθένας θα μπορούσε να «ανεβάσει» τα videos του και να τα μοιραστεί με τους φίλους του. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα video στον κόσμο και η Νο1 επιλογή των εταιρειών για να διαδώσουν multimedia περιεχόμενο· από βίντεο κλιπ τραγουδιών μέχρι trailer ταινιών. Τι βλέπουν, όμως, οι χρήστες του YouTube;

Ας δούμε αναλυτικά:

1. PSY – GANGNAM STYLE
1,75 δισ. views

Δεν είναι πρώτο επειδή ο PSY είναι δημοφιλής, ούτε επειδή το τραγούδι είναι αξιόλογο – αν και έγινε Νο1 σε 30 χώρες. Το έχουν δει 1,75 δισ. άνθρωποι επειδή είναι αδυσώπητα αστείο. Και το βλέπουν ακόμα. Ξανά και ξανά.

 

2. Justin Bieber – Baby ft. Ludacris
886 εκατ. views

Ο νεαρός (γενν. 1994) που τον ανακάλυψαν από τα βίντεό του στο YouΤube και έγινε σούπερ σταρ μέσα σε λίγους μήνες, ήταν και πρώτος σε θεάσεις μέχρι που τον ξεπέρασε ο PSY τον περασμένο Νοέμβριο. To τραγούδι είναι 12 φορές πλατινιένιο, το πιο εμπορικό στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

3. Jennifer Lopez – On the floor ft. Ptbull
687 εκατ. views

Ακριβό και εντυπωσιακό. Οι fans της τραγουδίστριας είχαν την ευκαιρία να ψηφίσουν για το πώς θα τελειώνει η ιστορία του βιντεοκλίπ. Έκτοτε το καμαρώνουν.

 

4. Eminem – Love The Way You Lie ft. Rihanna
589 εκατ. views

Το τραγούδι το έκαναν επιτυχία οι ερμηνευτές του. Για το βιντεοκλίπ χρειάστηκαν και τη βοήθεια της Μέγκαν Φοξ. Τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του στο YouΤube έκανε 6,5 εκατ. views την ημέρα. Δείτε το αν σας αρέσουν οι φωτιές.

5. LMFAO – Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock
564 εκατ. views

Παρωδία του φιλμ καταστροφής «28 ημέρες μετά». Αντί οι «μολυσμένοι» να γίνονται, όπως στην ταινία, αιμοδιψή ζόμπι, μολύνονται από τον ιό του χορού και μετατρέπουν την πόλη σε ένα μετα-αποκαλυπτικό dance club.

6. Waka Waka (This Time for Africa)
546 εκατ. views

Το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010 το τραγούδησε η Κολομβιανή Σακίρα. Σκηνές από εμβληματικές φάσεις προηγούμενων Μουντιάλ (ιστορικά γκολ, χαμένα πέναλτι, πανηγυρισμοί), αλλά και παίκτες-θρύλοι (Πελέ, Μαραντόνα, Μέσι, Ρονάλντο, Ζιντάν, Μπέκαμ κ.ά) παρελαύνουν στο βίντεο.

7. Charlie bit my finger – again !
543 εκατ. views

Δύο αδέλφια στο καρεκλάκι τους και το ένα διαγκώνει το άλλο που διαμαρτύρεται. Μισό δισ. views θεάσεις. Και μετά κοροϊδεύουν τους Ιάπωνες που βιντεοσκοπούν γατάκια. Ο Τσάρλι που δαγκώνει ήταν το πρώτο μη επαγγελματικό βίντεο που βρέθηκε στην κορυφή του YouTube το 2009 και ήταν για καιρό το βίντεο με τα περισσότερα Like – ακόμη και σήμερα έχει πάνω από 1 εκατ.

8. PSY – GENTLEMAN M/V
531 εκατ. views

Το πρώτο βίντεο του PSY μετά το Gangnam Style έπρεπε να σταθεί στο ύψος του προκατόχου του. Με 100 εκατ. θεάσεις το μήνα από τον περασμένο Απρίλιο τα πάει μάλλον καλά. Εκτός κι αν όλοι το βλέπουν από περιέργεια.

9. Lady Gaga – Bad Romance
529 εκατ. views

Υπερπαραγωγή. Επτά βραβεία MTV, μεταξύ των οποίων και βίντεο της χρονιάς, και ένα Grammy για μια σουρεαλιστική ιστορία σε ένα bathhouse, με πολύ χορό, δεκάδες αλλαγές κοστουμιών, κρύσταλλα, θερμοκοιτίδες-σολάριουμ, φωτιές και στο τέλος όλα στάχτη.

10. Michel Teló – Ai Se Eu Te Pego
521 εκατ. views

Το 2011 βαρεθήκαμε να το ακούμε. Από τα ραδιόφωνα, από τις διαφημίσεις, ακόμα και μέσα στα γήπεδα. Ο χορός του έγινε κάτι σαν επίσημος πανηγυρισμός των ποδοσφαιριστών εκείνη την εποχή. Ευκαιρία να το ξαναθυμηθείτε. Αλλά μπορεί και όχι.

Fortunegreece.com