Ο Σαμαράς διαχωρίζει τους ψηφοφόρους από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής – Υπέρ της ψήφου των Αποδήμων

“ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ Χ.Α. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ”
«Οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο «American Jewish Committee» και πρόσθεσε ότι «εμπιστεύομαι την…
Δικαιοσύνη, που κάνει την δουλειά της».

Ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή θα απομυθοποιηθεί πλήρως. Σημείωσε ότι ο αρχηγός και πέντε βουλευτές της έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα μέσα σε χειροκροτήματα των μελών της εβραϊκής κοινότητας.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι Νέο-ναζί και ότι είναι τα οικονομικά προβλήματα και η υψηλή ανεργία που τους ώθησε στο να ψηφίσουν αυτό το κόμμα.

ΠΟΛΩΣΗ

Στο μεταξύ, ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ αναπόφευκτα υπάρχει πόλωση γιατί ανάμεσα στις θέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν κοινά σημεία.

Στις συζητήσεις του λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με ένα κόμμα που υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να βγει από το ΝΑΤΟ. Υποστηρίζει δε ότι η φύση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί πόλωση η οποία εκ των πραγμάτων εμπεριέχει επικινδυνότητα. Λέει ωστόσο ότι οι πάντες θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να επουλωθούν οι πληγές.

Μιλώντας σε εκπροσώπους της Ελληνικής κοινότητας και του ομογενειακού Τύπου στη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει την κρίση, να προσελκύσει επενδύσεις και να βάλει τη χώρα μέσα στο 2014 σε τροχιά ανάκαμψης. Οι συνεργάτες του πάντως είναι περισσότερο κατηγορηματικοί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και επιρρίπτουν ευθέως στον κ. Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη για το κλίμα πόλωσης που έχει επικρατήσει στην πολιτική σκηνή.

Συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε: «Έχει ευθύνη ο κ. Τσίπρας που καλούσε τους καθηγητές να κάνουν κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης και ωθούσε και τους μαθητές να μπουν στο παιχνίδι των καταλήψεων. Επιχείρησε να δημιουργήσει μέσω των κινητοποιήσεων διαφόρων κλάδων συνθήκες ανατροπής της κυβέρνησης γιατί βλέπουν στην Κουμουνδούρου ότι στενεύουν τα περιθώριά τους όσο η κυβέρνηση πετυχαίνει τους στόχους της για να βγάλει την χώρα από την κρίση». Πληροφορίες από το επιτελείο του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν κινήσεις στην αντιμετώπιση της βίας που δε θα περιορίζονται στο χώρο της Χρυσής Αυγής και θα αγγίζουν τις ακραίες ομάδες της Αριστεράς που κατά καιρούς καταστρώνουν σχέδια εκτεταμένων επεισοδίων.

Η ΨΗΦΟΣ

Υπέρ της επιστολικής ψήφου των ομογενών τάχτηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να περάσει στην Βουλή το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Προξενική κατοικία στο Μανχάταν.