«ΚΑΛΗΜΕΡΑ-Μια μέρα στην πόλη σου-η Ελλάδα και εσύ»-εκδήλωση για τα παιδιά της Ομογένειας

Ένα ειδικό πρόγραμμα για όλα τα ελληνόπουλα της ομογένειας παρουσιάζεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 13.00 στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη».

Ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας σας προσκαλεί στην εκδήλωση όπου θα παρουσιαστεί η δράση «ΚΑΛΗΜΕΡΑ-Μια μέρα στην πόλη σου-η Ελλάδα και εσύ» που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση.

Οι μαθητές της ομογένειας των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού και αλλοδαποί μαθητές που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό, θα ετοιμάσουν ερασιτεχνικά videos στα οποία θα προβάλλουν την πόλη όπου ζουν, το σχολείο τους, την οικογένεια τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν τη σχέση τους με την Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει σύνδεση μέσω Skype, με σχολεία του εξωτερικού.

Τα videos θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από προσωπικότητες του πολιτισμού -μεταξύ των οποίων γνωστοί ηθοποιοί και σκηνοθέτες- και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μέλη της θα παραβρίσκονται στην εκδήλωση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση αναλαμβάνει αυτή τη δράση προκειμένου να φέρει σε επαφή όλα τα ελληνόπουλα -πρώτης, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς- με το μητροπολιτικό κέντρο και να ξεκινήσει μία αμφίδρομη σχέση με τον απανταχού ελληνισμό.

 

Από το Γραφείο Τύπου