Ντόρα υπέρ μιάς μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης

Υπέρ μιας μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης για μεγάλα θέματα, όπως η ρύθμιση του χρέους, αλλά και για τα εθνικά θέματα, τάσσεται η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός, σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επισημαίνει πως η ΝΔ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένει, όπως λέει, από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί. «Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν έχει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση, κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως πχ η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

“Μήνυμα δυσφορίας για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές”

Η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο μήνυμα των εκλογών, επισημαίνει πως σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ήταν ένα μήνυμα δυσφορίας ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το μήνυμα των πολιτών ήταν πως ο λαϊκισμός έχει πλέον πεθάνει. Η κ. Μπακογιάννη διευκρινίζει, πάντως, ότι ο λαός απέδειξε πως θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια, έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων. Για την ίδια, υπάρχει, πλέον, ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων και ξεκαθαρίζει πως η ΝΔ πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο.

“Το μήνυμα των πολιτών στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως ο λαϊκισμός έχει πλέον πεθάνει”

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο αλλαγών στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναγνωρίζει, όπως λέει, τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο των επιλογών που είχε, τονίζει όμως πως «τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη φορολογική πολιτική για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Αντιλαμβάνομαι ότι το ενδιαφέρον το δημοσιογραφικό εντοπίζεται στα πρόσωπα, δεν είναι όμως τα πρόσωπα το ζητούμενο, το ζητούμενο είναι η πολιτική”, επισημαίνει.