Έφηβοι «έσπασαν» στο ξύλο 15χρονο Ελληνόπουλο στην Μελβούρνη

Ένα 15χρονο Ελληνόπουλο από το Oakleigh της Μελβούρνης, που έπεσε θύμα απρόκλητης επίθεσης ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου έξω από το εμπορικό κέντρο Chadstone, θα χρειαστεί πολυετή οδοντιατρική φροντίδα για να ξεπεράσει τα σοβαρά τραύματα που δέχθηκε στο πρόσωπο από τους τρεις νεαρούς που του επιτέθηκαν.
Ο 15χρονος Γιάννης, φοιτά στο Κολλέγιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Oakleigh και Περιχώρων, Oakleigh Grammar, και την Κυριακή το μεσημέρι περίμενε στη στάση για να επιστρέψει στο σπίτι του, όταν οι τρεις νεαροί που του επιτέθηκαν τον πλησίασαν ζητώντας του να τους δώσει τσιγάρο.

Ο 15χρονος Γιάννης, βγήκε να μιλήσει δημόσια για την επίθεση που δέχθηκε, ζητώντας από το κοινό να βοηθήσει στη σύλληψη των δραστών

Ο 15χρονος Γιάννης, βγήκε να μιλήσει δημόσια για την επίθεση που δέχθηκε, ζητώντας από το κοινό να βοηθήσει στη σύλληψη των δραστών

Το παιδί τους είπε ότι δεν καπνίζει και αυτοί απομακρύνθηκαν για λίγο, αλλά επέστρεψαν πίσω ζητώντας του να τους δώσει το κινητό του. Όταν ο Γιάννης αρνήθηκε να τους το δώσει, άρχισαν να τον δέρνουν.

Όπως ανέφερε η Αστυνομία, η επίθεση διήρκησε περίπου 15 δευτερόλεπτα και οι τρεις ληστές διέφυγαν, αφού πρώτα πήραν το κινητό του παιδιού, που το άφησαν λιπόθυμο από το ξύλο.

Το παιδί συνήλθε λίγη ώρα μετά, αιμόφυρτο, με τραύματα στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και σπασμένα δόντια.
Η επίθεση δεν καταγράφηκε σε κάμερα γιατί συνέβη σε σημείο που δεν βρισκόταν στην οπτική εμβέλεια της κάμερας ασφαλείας, αλλά η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της μαγνητοσκοπημένο υλικό με τους τρεις ληστές καθώς αυτοί προσπαθούσαν να διαφύγουν από το χώρο της επίθεσης.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία της Βικτώρις προχώρησε στην σύλληψη ενός 15χρονου αγοριού από το προάστιο Bayswater North και ενός 16χρονου από το Clayton South. Και οι δύο έφηβοι αφέθηκαν ελέυθεροι με εγγύηση χθες αφού όμως τους απονεμήθηκαν πρώτα οι κατηγορίες ληστείας και βίαιης επίθεσης.
Η αστυνομία ανέκρινε και έναν 17χρονο για την επίθεση στον 15χρονο Γιάννη, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος προς το παρόν.