Ο Παναθηναϊκός 2-1 τη Βέροια

Νίκη “μάλαμα” πήρε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Βέροια με 2-1! Το “τριφύλλι” που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ όχι μόνο άφησε πίσω την αντίπαλό του στη βαθμολογία, αλλά… έπιασε την Καλλονή στους 19 βαθμούς, πέρασε τέταρτος κι άρχισε να… μυρίζει το άρωμα της κορυφής.

Στα πρώτα δέκα λεπτά του ημιχρόνου στεκόταν καλά στο γήπεδο, ωστόσο μετά το οριζόντιο δοκάρι που είχε στο 18ο λεπτό ο Μάρκους Μπεργκ άρχιζε να αλλάζει γρήγορα η εικόνα της αναμέτρησης. Ο Σουηδός ήταν αρκετά απειλητικός και στο 25′ κέρδισε το πέναλτι για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπούρμπος του έκανε την παράλληλη σέντρα από δεξιά κι ο Μπεργκ κινήθηκε προς τη μπάλα. Όμως, ο Μαλόν τον κράτουσε ασταμάτητα από το σορτσάκι κι ο διαιτητής Κύζας υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλλε τον δεξιό μπακ της Βέροιας με κόκκινη κάρτα.

Ο Πράνιτς… ψάρεψε τον Καντιμοίρη. Εκτέλεσε το πέναλτι συρτά στη δεξιά του γωνία, αλλά ο γκολκίπερ της Βέροιας έπεσε στην αντίθετη κι έγινε το 1-0 για το “τριφύλλι” στο 26′.

Η Βέροια αν και έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν αξιοπρεπής στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, κατά διάρκεια του οποίου το ο Παναθηναϊκός απειλούσε με τον Μπεργκ και τον Μπούι.
Ο Σουηδός μάλιστα βρέθηκε δύο φορές σε θέση οφσαϊντ. Τη μία επηρεάζοντας φάση του Κλωναρίδη και στη δεύτερη σε δική του προσπάθεια για γκολ.

Ο 28χρονος άσος των “πρασίνων” ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και το ίδιο φρόντισε να κάνει και στο δεύτερο ημίχρονο δείχνοντας τη διάθεσή του να σκοράρει. Τα κατάφερε στο 53ο λεπτό όταν ακολούθησε την πορεία της μπάλας στην προσπάθεια που έκανε ο Κλωναρίδης να περάσει τον Καντιμοίρη… Ο αγαπημένος της “πράσινης” κερκίδας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-0.

Παρά το γεγονός ότι οι “πράσινοι” ήταν μπροστά στο σκορ κι η αντίπαλός τους αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα ο αγώνας απέκτησε και το νεύρο που του έλειπε στο πρώτο ημίχρονο… Και λίγο αφού ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά η Βέροια έδειξε ότι δικαίως δεν παράτησε ούτε λεπτό το ματς. Στο 68′ μείωσε με τον Καλτσά, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος και πλάσαρε…

Στο 85′ ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε στην αλλαγή του Μπεργκ κι έβαλε στη θέση του τον Δώνη, ώστε να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Οπως είναι φυσικό ο Σουηδός καταχειροκροτήθηκε…

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Μπούι (63′ Πέτριτς), Πράνιτς, Κλωναρίδης (73′ Καρέλης), Μπεργκ (84′ Δώνης), Ζέκα.
Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Όστοιτς, Μπράβο, Καλτσάς΄(76′ Εσπάρθα), Μπαλάφας, Μπατιόν, Γεωργιάδης (38′ Βάσκες), Μπεν, Ντουμίτρου (63′ Μπαργκάν)

ΠΗΓΗ: newsIt.gr