Πτώση 22% όσων εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Έρευνα Παν. Μακεδονίας

H δημοσκόπηση αναλυτικά ΕΔΩ 

Μειώνεται κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό των ερωτηθέντων που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

Παράλληλα, αυξάνεται το ποσοστό των ερωτηθέντων που άπαντα ότι του προκαλεί φόβο «πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ». Στις αρχές ]Φεβρουαρίου το 35,5% απαντούσε φόβο, το 9,5% ελπίδα, το 22% κανένα συναίσθημα και το 33% «δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Σε αυτή τη δημοσκόπηση το ποσοστό αυτών που απαντούν «φόβο» αυξήθηκε στο 42,5%, 14,5% απάντησε ελπίδα, 23,5% κανένα συναίσθημα και 19,5% «δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη για την επιλογή Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας με το 45% να την θεωρεί κακή και τι 43% καλή.

Ως κακές αξιολογεί η πλειονότητα των ερωτηθέντων , 62%, τις δηλώσεις Καμμένου ότι θα γίνουμε Κουγκί αν δεν πάρουμε ότι θέλουμε με μόλις το 24% να τις χαρακτηρίζει ως “καλές”

Για την κριτική Γλέζου στην κυβέρνηση η πλειονότητα των πολιτών, 55,5%, συμφωνεί με αυτά που είπε, με το 25,5% εξ αυτών να δηλώνει πάντως ότι δεν έπρεπε να την κάνει, ενώ μόλις το 33% τη θεωρεί άδικη.

Ως επιτυχία αξιολογεί την τετράμηνη παράταση το 56% των ερωτηθέντων. Για αποτυχία κάνει λόγο το 24%, ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία κάνει λόγο το 20%.

Πηγή:skai.gr