Κ. Καραμανλής:Άφρονες επιλογές εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες”

Ο Κώστας Καραμανλής τοποθετήθηκε με γραπτή δήλωση, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.


Ο πρώην πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που παραδέχεται πως υπάρχουν ατέλειες. Μιλά όμως και για άφρονες επιλογές, με απρόβλεπτες και ίσως μη αναστρέψιμες συνέπειες.

“Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες” υπογραμμίζει στη δήλωση του ο πρώην πρωθυπουργός.

Λίγες ώρες πριν, ο Κώστας Καραμανλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά. Οι δυο άνδρες μίλησαν χθες το βράδυ, αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για το δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε το ενδεχόμενο ο πρώην πρωθυπουργός να προβεί σε μια δήλωση με την οποία θα στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, όπως και έγινε τελικά.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ