Ομογενής από τη Νέα Υόρκη χαρίζει υπολογιστές σε Ρομά

Καινούριους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κι έναν διαδραστικό πίνακα έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων Ρομά της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου “Φάρος του Κόσμου”, στον Δενδροπόταμο.

Ο ηλεκτρονικός αυτός εξοπλισμός αγοράστηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε ο 17χρονος Αριστοτέλης Ασλίδης στο διαδίκτυο και με τη βοήθεια της παγκόσμιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας Indie.

Ο 17χρονος, που ζει στη Νέα Υόρκη, έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και επισκέπτεται τα καλοκαίρια τον Δενδροπόταμο, όπου προσφέρει εθελοντική εργασία. Η πρώτη του εμπειρία ως εθελοντής στον Δενδροπόταμο ήταν σε ηλικία 14 ετών κι έκτοτε δημιουργήθηκαν ισχυροί δεσμοί με την “οικογένεια” του Φάρου, που αποτέλεσαν και το κίνητρο για να ξεκινήσει, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, την προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

Ο εξοπλισμός αγοράστηκε με το ποσό των 5200 δολαρίων που συγκεντρώθηκε, ενώ η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη στήριξη του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

“Ερχόμουν εδώ τόσα χρόνια σε μια περιοχή που θεωρούνταν κάποτε πολύ επικίνδυνη και τα παιδιά με έκαναν να αισθανθώ σαν αδελφός τους. Ήταν ένα πολύ μικρό πράγμα αυτό που έκανα. Αλλά ήθελα να το ανταποδώσω στο Δενδροπόταμο και σε όλα αυτά τα παιδιά” σημείωσε ο Αριστοτέλης Ασλίδης στην τελετή που έγινε στον Δενδροπόταμο, παρουσία των γονιών του και των αδελφών του, του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, του πατρός Αθηναγόρα, που είναι η “ψυχή” του “Φάρου του Κόσμου”, του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και πολλών παιδιών.

Πηγή:news.gr