Πρώτο Αντάμωμα των Κρητών του κόσμου με το Μύθο και τον Πολιτισμό

Ο Αναπληρωτής Γενικός της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ.Δημήτρης Πλευράκης μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή της Φούλης Ζαβιτσάνου “Οι δρόμοι ανοίγουν περπατώντας”, για το Πρώτο Αντάμωμα των Κρητών του κόσμου με το Μύθο και τον Πολιτισμό, το οποίο θα γίνει στον Αρχαιολογικό χώρο του Δικταίου Άντρου στην Κρήτη, στο Σπήλαιο Γέννησης και Ανατροφής του Δία, στο Ψυχρό Οροπέδιο Λασιθίου, κάτω από το φως της Πανσελήνου, την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015.

Στο Ψυχρό Οροπέδιο του Λασιθίου από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί και το Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Ελληνική Μυθολογία και Σύγχρονη Ανάπλαση».

Οι επόμενες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν στην Πανσέληνο της 29ης Αυγούστου 2015, στην Αρχαία Μεσσήνη στο αντάμωμα των Μεσσηνίων όλου του κόσμου με τον Μύθο και τον Πολιτισμό.

Ο κ. Δημήτρης Πλευράκης αναφέρθηκε και γενικότερα στην πρωτοβουλία της ΓΓΑΕ για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Αρχαιολογικούς χώρους που θα υποδέχονται Έλληνες της Διασποράς σε μία συνάντηση με τον Ελληνικό Πολιτισμό, τον Μύθο και την Φιλοσοφία.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την συνέντευξη.

https://soundcloud.com/ertradioprograms/o-29-07-2015?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=facebook