Χτύπησαν βάναυσα τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια

Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό ωμής και άνανδρης βίας εναντίον πολιτικών προσώπων έρχεται να προστεθεί στα… πολλά που έχουν κατά καιρούς συμβεί. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, έξω από την Βουλή, ένας άλλος βουλευτής της “γαλάζιας” παράταξης έπεσε θύμα μίας απαράδεκτης επίθεσης που αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία μας και τα ιδεώδη της.

10 άτομα με κράνη οι δράστες της άνανδρης επίθεσης

Ο Βασίλης Οικονόμου, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr βρίσκονταν με μία παρέα σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα επί της οδού Βαλτετσίου. Κάποια στιγμή, μία ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων μπήκε στο κατάστημα με… προδιαγεγραμμένες τις προθέσεις τους.Oikonomoy ND

Το σημείο της επίθεσης

Πλησίασαν τον Βασίλη Οικονόμου και τον ρώτησαν: “Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας;”, με τον ίδιο να απαντά θετικά.

Τότε ξεκίνησε και η άνανδρη επίθεση, αφού οι κουκουλοφόροι τον έριξαν από την καρέκλα και τον ξυλοκόπησαν, φωνάζοντάς του μάλιστα πως “εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές“.

Ο Βασίλης Οικονόμου έχει ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, με τις πληροφορίες του newsit.gr να αναφέρουν πως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως πονάει σε όλο του το σώμα…

Το εστιατόριο βρίσκεται σχεδόν απέναντι από εκείνο στο οποίο είχε προπηλακιστεί τον Απρίλιο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον κ. Οικονόμου, καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση που εδέχθη ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Βασίλη Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση, να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους, σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.