Οι Ελληνικές αρχές απέρριψαν προκλητική ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας

Νέα πρόκληση από το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο, που ενώ βρίσκεται σε πολεμικό αναβρασμό στα ανατολικά σύνορα της χώρας, λόγω των μαχών με τους αντάρτες του PKK αλλά και της κλιμακούμενης κατάστασης στη Συρία και το Ιράκ, έχει χρόνο να ασχολείται και με τo… δυτικό «μέτωπο», απαιτώντας τη δέσμευση τεράστιων περιοχών στο Αιγαίο, για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις!

Οι ελληνικές αρχές έπραξαν το αυτονόητο και απέρριψαν τις τρεις σχετικές τουρκικές NOTAM (Α5885/15, Α5884/15 και Α5881/15) που ζητούσαν τη δέσμευση του μισού… Αιγαίου, που σύμφωνα με το ρώσικο πρακτορείο Sputnik, περιλαμβάνει περιοχές του Αγίου Όρους, της Λήμνου, της Πάτμου, της Τήνου, της Μύλου και της Σκύρου.

toyrkia notam

Το ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Αθήνα ‘θύμωσε’ με τις τουρκικές απαιτήσεις

Η ΝΟΤΑΜ είναι η προκήρυξη που κατατίθεται στην αρχή πολιτικής αεροπορίας και η οποία προειδοποιεί τους πιλότους των αεροσκαφών για πιθανούς κινδύνους σε μια περιοχή που θα μπορούσε να επηρεάσει την ασφάλεια των πτήσεων.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η Ελλάδα εξέδωσε σε απάντηση τις NOTAM A2642/15, A2641/15 και A2640/15, οι οποίες υποστήριζαν ότι μόνο η Ελλάδα έχει το δικαίωμα όσον αφορά στην ανακοίνωση δέσμευσης ελληνικού εναέριου χώρου.

Όπως αναφέρει ακόμη το ρωσικό δημοσίευμα, εκτός από την εθνική εσωτερική αερόπλοια η τουρκική ΝΟΤΑΜ παραβιάζει και τους δύο διεθνείς αεροδιαδρόμους R19 και L995 μέσω των οποίων πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις οι οποίες χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο Χώρο.

Πηγή:Zougla.gr