Στοχασμοί: 2016‏

Συγγραφέας
Για την ΡΗΡ
 Το 2016, θα χρειαστούμε ανθρώπους που:

Θα κοιτάζουν το διπλανό τους και θα ανακαλύπτουν τον εαυτό τους μέσα του.

Θα κοιτάζουν τον εαυτό τους και θα βλέπουν όλη την ανθρωπότητα να ξεδιπλώνεται.

Θα κοιτάζουν την ανθρωπότητα σαν αδελφούς και αδελφές, μανάδες και πατεράδες, γιούς και θυγατέρες και έτσι δεν θα έχουν τίποτα να κερδίσουν σε βάρος τους.

Θα κοιτάζουν τα κέρδη τους σαν προϊόν δίκαιης ανταμοιβής για την προσφορά τους και έτσι θα χτίσουν ηθικές σχέσεις στις συναλλαγές τους, γκρεμίζοντας τα γραφειοκρατικά τέρατα της κάθε δημόσιας βόλεψης και της κάθε ιδιωτικής απατεωνιάς.

Θα κοιτάζουν τις ηθικές τους σχέσεις με γνώμονα το αν εξυπηρετεί αυτό την αγάπη, και θα χτίσουν απαρχής τις αξίες τους βασιζόμενοι στην αγάπη.

Θα κοιτάζουν την αγάπη σαν απάντηση για τον κάθε φόβο που πάει να γεννηθεί.

Θα κοιτάζουν το φόβο με πύρινα μάτια κατάμουτρα, γιατί εκεί μέσα κρύβεται ο θάνατός τους.

Θα κοιτάζουν το Θάνατο γελώντας, γιατί θέλουν να τον κερνάνε κρασί από το ίδιο ποτήρι που και εκείνοι πίνουν.

Θα κοιτάζουν αυτό το ποτήρι με το κρασί, και θα το μοιράζονται χαμογελώντας με όλους, γιατί όποιος με  το Χάροντα έχει πιει, έχει γιορτή κάθε μέρα.

Θα κοιτάζουν αυτό το χαμόγελο, και θα πλαταίνει, και θα αγκαλιάζει τους αναξιοπαθούντες, τους κατάκοιτους, τους έχοντες ανάγκη και πόνο, και θα το κάνουν αυτό, γιατί το χαμόγελο μεγαλώνει όταν μοιράζεται.

Θα το κοιτάζουν που μεγαλώνει, και ποτίζει και ταΐζει και τα παιδιά, και έτσι θα ησυχάζουν ότι μια καλύτερη μέρα θα ξημερώσει γι αυτούς που θα μείνουν πίσω, όταν εκείνοι φύγουν από εδώ.

Θα κοιτάζουν την κάθε ημέρα, σαν την πρώτη μέρα του υπόλοιπου της ζωής τους και σαν την τελευταία μέρα που βρίσκονται εδώ, και έτσι θα πετάνε όλα τα άχρηστα σκουπίδια που μαζεύονται στο όνομα μιας ανύπαρκτης αιωνιότητας.

Θα κοιτάζουν αυτά τα σκουπίδια και θα ξέρουν ότι κάτι καλύτερο επιλέγουν για την ημέρα τους.

Θα κοιτάζουν την ημέρα τους και θα αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι αποτέλεσμα του οράματος που είχαν για τη ζωή τους.

Θα κοιτάζουν αυτά τα αποτελέσματα, και θα επιλέγουν με σύνεση τα επόμενα οράματα που επιθυμούν, γιατί αυτά θα έχουν στη ζωή τους.

Θα κοιτάζουν τη ζωή τους και θα την αφουγκράζονται με κατάνυξη, ώστε να μάθουν το όραμα που έχει και η ζωή γι αυτούς.

Και θα γνωρίζουν ότι, η ζωή έχει πάνω από όλα ένα όραμα για τον εαυτό της. Μέσα σε αυτό το όραμα, είναι και ο καθένας μας ως τμήμα και μέλος της ζωής, με την ελευθερία του ή να το προάγει, ή να το καθυστερήσει. Και ότι ο καθένας μας όμως, είναι πολύ μικρός για να το ακυρώσει!