Ένας άνδρας προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε στρατιωτικούς στη ΝΑ Γαλλία

‘Ένας άνδρας προσπάθησε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του πάνω σε τέσσερις στρατιώτες που βρίσκονταν σε υπηρεσία μπροστά από ένα τέμενος της Βαλάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και οι οποίοι άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας τον δράστη καθώς και έναν περαστικό, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Νωρίς το απόγευμα, ο άνδρας, τα κίνητρα του οποίου δεν είναι γνωστά και ο οποίος έδρασε μόνος, οδήγησε εσκεμμένα δύο φορές το όχημά του εναντίον των στρατιωτικών.

Οι στρατιώτες “απάντησαν με πυρά για να αμυνθούν”, σύμφωνα με μια κοινή ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ και Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ο οδηγός “τραυματίσθηκε σοβαρά, αλλά αυτή τη στιγμή η ζωή του δεν κινδυνεύει”, διευκρίνισαν οι υπουργοί. Επλήγη στο χέρι και στην κνήμη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη νομαρχία του Ντρομ.

Μια σφαίρα τραυμάτισε επίσης έναν περαστικό στην γάμπα, διευκρίνισε η νομαρχία.

Ένας από τους στρατιωτικούς χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο και τραυματίσθηκε στο γόνατο και την κνήμη.

“Την υποστήριξή μου στους στρατιωτικούς που δέχθηκαν επίθεση στη Βαλάνς. Ευγνωμοσύνη σε όλες τις δυνάμεις μας που έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια της Γαλλίας”, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι (17 νεκροί), η Γαλλία έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να ενισχύσουν την αστυνομία σε ό,τι αφορά τη φρούρηση ευαίσθητων σημείων στην εθνική επικράτεια. Μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις του Νοεμβρίου (130 νεκροί), η δύναμη αυτής της επιχείρησης αυξήθηκε σε 10.000 άνδρες και γυναίκες.

Τέσσερις από τους στρατιωτικούς αυτούς είχαν σήμερα υπηρεσία έξω από το τέμενος της Βαλάνς, έναν πολύ “ήρεμο” χώρο, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ