Ευσεβές κόσμημα στο Ανατολικό Κονγκό ο Άγιος Νικόλαος

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ανατολικό Κονγκό. Ένα πολύτιμο ευσεβές κόσμημα της πόλη Βunia και σε όλο το ανατολικό Κονγκό, αποτελεί η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ευλογημένο έργο του Αρχιμανδρίτη Timotheos Ntumba ο οποίος επιτελεί Ιεραποστολικό έργο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Ο Αρχιμανδρίτης  Τιμόθεος, από την Kananga, σπούδασε Θεολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επέστρεψε μετά τις σπουδές του στην πατρίδα του, όπου πραγματικά επιτελεί σημαντικό έργο.

Τον περασμένο Απρίλη, μάλιστα, επισκέφθηκε την Ενορία ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’.

Σημειώνεται ότι το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης είναι δεύτερος στα πρεσβεία τιμής των πατριαρχών μετά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και κατέχει τον τίτλο «Πάπας και Πατριάρχης της μεγάλης πόλεως Αλεξανδρείας, Λιβύης, Πενταπόλεως, Αιθιοπίας, πάσης γης Αιγύπτου και πάσης Αφρικής, Πατήρ Πατέρων, Ποιμήν Ποιμένων, Αρχιερεύς Αρχιερέων, τρίτος και δέκατος των Αποστόλων και Κριτής της Οικουμένης».

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β. Στο πλάι του ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος. Πλήθος πιστών έσπευσε να λάβει ευλογία.

Στιγμιότυπο από την παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β. Στο πλάι του ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος. Πλήθος πιστών έσπευσε να λάβει ευλογία.

Η ομορφιά του ναού, που προσελκύει χιλιάδες Ορθόδοξους πιστούς, είναι η απλότης και τα ελληνικά του χρώματα.

Ο Ιερός Ναός Αγίου ΝΙκολάου δεσπόζει στην περιοχή.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου δεσπόζει στην περιοχή.

saint Nicolas