Με τον Σόιμπλε θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αθήνα

Αλλεπάλληλες επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του και αξιωματούχους ξεκινά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενόψει της αξιολόγησης από τους θεσμούς, αλλά της έναρξης της συζήτησης για το χρέος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παλαιότερη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε παλαιότερη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Παράλληλα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, που θα έχει επαφές σε Βερολίνο και Παρίσι με ομολόγους του, «βαλίτσες» ετοιμάζει και ο κ. Τσακαλώτος, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται μια σειρά επαφών με αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά και με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει το συντομότερο συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, ενδεχομένως και στο Βερολίνο, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Το πρόγραμμα, ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιδιώκουν μπαράζ επαφών με τους πολιτικούς προϊσταμένους των ελεγκτών, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος των συνομιλιών που θα κρίνει τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ