Σύμπραξη οργανώσεων Αποδήμων-Ισραηλινών και τριεθνείς επαφές

Αθήνα. Η επίσκεψη-τουρνέ των κλιμακίων της ΑΗΕΡΑ, του ΑΗΙ και Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B’nai B’rith International, Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations, σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες (19 Ιανουαρίου 2016) στην Αθήνα.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα. Επίσης οι ΑΧΕΠΑΝ’ς συναντήθηκαν και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νέο Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ συνάντηση υπήρξε και με τον επικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμων Μιχάλη Κόκκινο.

images (7)

Το υψηλό επίπεδο των συναντήσεων καθώς και η σύμπραξη των ομογενειακών οργανώσεων με τις Εβραϊκές οργανώσεις, προδιαθέτουν κατ΄αρχήν για σημαντικές αποφάσεις περί των οποίων, όμως, μέχρι και σήμερα (22 Ιανουαρίου 2016) κανένα ανακοινωθέν από καμία πλευρά υπήρξε που να δημοσιοποιεί τα όποια συμφωνηθέντα, πέραν από τις αναμνηστικές φωτογραφίες. Όθεν, αναμένουμε…

Η AHEPA στο ταξίδι εκπροσωπήθηκε εκτός από τον Ύπατο Πρόεδρο κ. Γαλάνη και τον κ. Μωσσαΐδη, από τα μέλη του ΔΣ, Βάσσο Χρυσάνθου, Λι Μηλά και τον επικεφαλής της Επιτροπής Κύπρου και Ελληνικών Θεμάτων, Σάββα Τσίβικο.

Το ΑΗΙ από τον πρόεδρο, Νίκο Λαριγκάκη και τον επικεφαλής του ΔΣ, Αλέκο Χαραλαμπίδη.

Η B’nai B’rith International από τον πρόεδρό της, Γκάρι Σάλτζμαν, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο, Νταν Μαριάσιν, και τον διευθυντή Παγκόσμιου Κέντρου, Αλαν Σνάιντερ.

Τη Διάσκεψη των Προέδρων εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της, Στέφεν Γκρίνμπεργκ και ο διευθύνων σύμβουλος, Μάλκομ Χόελαϊν.