Κυβερνητικά “γενέθλια” σε γκρίζο απεργιακό φόντο…

ΓΝΩΜΗ ΡΗΡ:

Ίσως θα ήταν σοφό, σε αναγνώριση της εξαιρετικά  δυσχερούς οικονομικής και ψυχολογικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες πολίτες, να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που έχει καθαρά κομματικό, παραταξιακό χαρακτήρα. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια χειρονομία,  θα την εκτιμούσε περισσότερο ο λαός.

Άλλωστε, όταν η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ζητάει “ευρύτερες συναινέσεις” στη Βουλή και την κοινωνία, καλό και χρήσιμο είναι να το αναδεικνύει σε κάθε περίσταση.  Στο κάτω κάτω δεν γιορτάζονται οι “μάχες”. Μόνον οι νίκες!

Κι αυτές, αν έρθουν, αργούν ακόμη…

ΡΗΡ

——————————————————-

 

Την Κυριακή, η κυβέρνηση γιορτάζει τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο γήπεδο Τάε Κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο, με τίτλο «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε στη σκιά της κοινωνικής αναταραχής στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού, που έχει βγάλει στους δρόμους, εργαζόμενους και συνταξιούχους, επιστήμονες και αγρότες.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, θα είναι μία μάχη για τον πρωθυπουργό να πείσει για τα όσα θετικά – σύμφωνα με την κυβέρνηση – έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

Η κυβέρνηση προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κατευνάσει τα πνεύματα, με τους αρμόδιους υπουργούς να παραχωρούν την Παρασκευή συνέντευξη Τύπου για το επίμαχο ζήτημα ενώ στη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε βελτιώσεις όσον αφορά το Ασφαλιστικό.

Όμως, όλοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

– Στο μπλόκο των Τεμπών, οι αγρότες οι αγρότες έχουν απευθύνει πρόσκληση για σήμερα προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους. Λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 12:00 το Σάββατο, στα Τέμπη.

– Σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια ενάντια στην κυβερνητική ασφαλιστική μεταρρύθμιση καλεί σήμερα το ΠΑΜΕ, στις 11:00 το πρωί.

– Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το Ασφαλιστικό,

– Οι δικηγόροι αποφάσισαν συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.

– Νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, για την Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε η ΠΝΟ ενώ τα 14 ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν επίσης συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου,

– Τέλος, εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν και οι δημοσιογράφοι την προσεχή Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.

Πηγή:News.gr