Έβαλε να σκοτώσουν τη γυναίκα του και την είδε ζωντανή στην κηδεία της

Αθήνα
Αν το βλέπαμε στον κινητοματογράφο, θα το λέγαμε «τραβηγμένο». Όμως η ιστορία που ακολουθεί ξεπερνά σε φαντασία σενάρια ταινιών θρίλερ.

Η Νοέλα Ρουκούντο περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο να φύγουν από το σπίτι της και οι τελευταίοι φίλοι και συγγενείς που παρέστησαν στην κηδεία της.

60E277012FF26D5845A14981543B8034

Η πρωταγωνίστρια της απίστευτης ιστορίας, Νοέλα Ρουκούντο

Αφού έφυγε και ο τελευταίος, η γυναίκα εντόπισε τον άνδρα που περίμενε, τον επί δέκα χρόνια σύζυγό της, Μπαλένγκα Καλάλα. Τότε εκείνη βγήκε από το αυτοκίνητο και στάθηκε μπροστά του προκαλώντας του τρόμο.

«Έκπληξη! Είμαι ακόμη ζωντανή» του είπε, μόλις πέντε ημέρες αφότου εκείνος είχε πληρώσει εκτελεστές για να τη σκοτώσουν.

Παρά τις συγγνώμες που άκουσε, η Ρουκούντο κατήγγειλε τον σύζυγό της, ο οποίος καταδικάστηκε σε εννιαετή φυλάκιση για υποκίνηση σε δολοφονία.

Η ιστορία της Ρουκούντα ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν αυτή και ο σύζυγός της ταξίδεψαν από την Μελβούρνη στην πατρίδα της, το Μπουρούντι, για μια κηδεία στενού συγγενικού της προσώπου.

Μετά την κηδεία, η Ρουκούντα επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο σύζυγός της, ο οποίος της είπε να βγει έξω για να πάρει λίγο αέρα.

Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο τη Ρουκούντα περίμενε ένας άνδρας, ο οποίος με την απειλή όπλου την οδήγησε με αυτοκίνητο σε άγνωστο σημείο. Εκεί βρήκαν άλλους δύο άνδρες, οι οποίο την ρώτησαν: «Τι έκανες στον άνδρα σου και μας πλήρωσε να σε σκοτώσουμε;».

Σοκαρισμένη η γυναίκα ζήτησε αποδείξεις. Οι εκτελεστές τότε την έβαλαν να ακούσει ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, στις οποίες ακουγόταν ο άνδρας της να λέει «σκοτώστε την!».

Στη συνέχεια, η γυναίκα βίωσε μια ακόμη έκπληξη: οι εκτελεστές τής είπαν πως δεν πρόκειται να την σκοτώσουν, γιατί δεν πίστευαν στις δολοφονίες γυναικών -όπως είπαν- και την άφησαν να φύγει για να διαδώσει -όπως επίσης της είπαν- και σε άλλες ανόητες γυναίκες αυτό που της συνέβη.

Επέστρεψε στη Μελβούρνη μετά από πέντε ημέρες, ενώ στο μεταξύ ο σύζυγός της είχε διαδώσει στους γνωστούς τους πως η Ρουκούντα πέθανε σε ένα τρομερό δυστύχημα και οργάνωσε την κηδεία της με όλες τις τιμές.

Παρά τις αρχικές αρνήσεις, ο Καλάλα στο τέλος παραδέχτηκε την ενοχή τους, αφού η Ρουκούντα τον παγίδευσε ηχογραφώντας μια συνομιλία τους.

Και όλα αυτά, όπως είπε ο Καλάλα στο δικαστήριο, επειδή φοβήθηκε πως η Ρουκούντα θα τον άφηνε για έναν άλλο άνδρα…

Newsroom ΔΟΛ