Κινητά Hot Spots στα νησιά – Από 3 ως 25 μέρες στα στρατόπεδα οι μετανάστες – Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο;

Με τις αντιδράσεις των κατοίκων των περιοχών όπου πρόκειται να δημιουργηθούν τα Ηοt Spots για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να συνεχίζονται, η κυβέρνηση φέρνει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει ακόμη και τη δημιουργία κινητών μονάδων ελέγχου της ροής των μεταναστών για τις περιοχές (ειδικά τα νησιά) όπου δεν υπάρχουν Hot Spots.

Παράλληλα το νομοσχέδιο προβλέπει για μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ελλάδα στέρηση των δικαιωμάτων του, με ουσιαστική σύλληψή τους για διάστημα 3 ως και 25 ημερών, μέχρι δηλαδή την ταυτοποίησή τους και τον έλεγχο των στοιχείων τους γενικότερα και τον διαχωρισμό τους.

Την ίδια ώρα και για τον έλεγχο επικίνδυνων ατόμων προβλέπεται λειτουργία ειδικών χώρων κράτησης εντός των Hot Spots.

Το παιχνίδι του ελέγχου των ροών μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία και μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη συνεχίζεται με (κυριολεκτικό) τούρκικο παζάρι μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας.

Άγκελα Μέρκελ και Ταγιπ Ερντογαν συμφωνούν να εμπλακεί το ΝΑΤΟ στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο, κάτι που σημαίνει καπέλωμα στον ελληνικό έλεγχο και έμμεση παράδοση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Ο ρόλος του ΝΑΤΟ ίσως θα μπορούσε να είναι επικουρικός του FRONTEX, ωστόσο υπάρχουν ερωτήματα όπως η συμμετοχή τουρκικών πλοίων και δυνάμεων σε περιοχές όπου η Τουρκία θα ήθελε να αυξήσει την παρουσία της στο Αιγαίο.

Πηγή:NewsIt.gr