Ο ομογενής υπουργός Εμπορίου Φ. Δαλιδάκης στο πλευρό των πολυπολιτισμικών επιχειρήσεων

Με στόχο την έναρξη ενός μόνιμου καναλιού επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και πολυπολιτισμικών επιχειρήσεων και απώτερο σκοπό την στήριξη των μικρών πολυπολιτισμικών επιχειρήσεων της Βικτώριας, η πολιτειακή κυβέρνηση της πολιτείας αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου θεσμού, του Συμβουλίου Πολυπολιτισμικών Επιχειρήσεων παρά τω υπουργώ.

Ο ομογενής υπουργός Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων

Ο ομογενής υπουργός Εμπορίου και Μικρών Επιχειρήσεων

Το συγκεκριμένο συμβούλιο που θα τελεί υπό την αιγίδα του ομογενή υπουργού Μικρών Επιχειρήσεων και Καινοτομίας, Φίλιππα Δαλιδάκη, θα είναι αρμόδιο για την προώθηση της πολιτείας ως επιχειρηματικού κέντρου που προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την εγκατάσταση και ευημερία επιχειρηματιών εθνοτικής καταγωγής και των επιχειρήσεων τους ενώ παράλληλα θα προσφέρει ευκαιρίες για καλύτερη δικτύωσή τους και προβολή των επιχειρήσεων τους σε ανερχόμενες αγορές.

Επιπρόσθετα το όργανο αυτό θα συμβουλεύει την κυβέρνηση για τις προκλήσεις και προτάσεις της πολυπολιτισμικής επιχειρηματικής κοινότητας της Βικτώριας γεγονός που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Φίλιππου Δαλιδάκη θα ενδυναμώσει και στηρίξει περαιτέρω την όλη παρουσία των πολυπολιτισμικών επιχειρήσεων στο οικονομικό γίγνεσθαι της Βικτώριας.

Ως προεδρεύων σύμβουλος του οργάνου ορίστηκε, η Ms Rohini Kappadath, διευθύνων σύμβουλος της λογιστικής εταιρίας Pitcher Partners και η οποία πέρσι έλαβε το υψηλού κύρους βραβείο Telstra Business Women’s Award.

Στο 14μελες συμβούλιο συμμετέχουν και δύο ομογενείς η κ. Φωτεινή Κυπραίου, δικηγόρος στην νομική εταιρία Meerkin & Apel Lawyers και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του καναλιού 31, Σάκης Ζαφειρόπουλος.