Συνεχίζεται η διαμάχη κυβέρνησης- ΝΔ για τα τηλεοπτικά κανάλια

«Βολές» αντήλλαξαν κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, μετά το δημοσίευμα του ιστότοπου liberal.gr που αποκαλύπτει έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του υπουργού Επικρατείας για νέο σύστημα αδειοδότησης με ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η πρώτη «βολή» ήλθε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κατηγορεί τον υπουργό Νίκο Παππά ότι «συνελήφθη για ακόμα μία φορά ψευδόμενος» για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προσθέτοντας πως θα ήταν καλό» να πει «αν πράγματι τα στοιχεία που χρησιμοποίησε στη Βουλή των Ελλήνων είναι αναληθή»

Η ΝΔ τονίζει ότι ο κ. Παππάς «οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση», κι όχι να απαντά «με διαρροές και ενημερωτικά σημειώματα», καταλήγοντας πως αν δεν υπάρξει άμεση και συγκεκριμένη απάντηση, ο υπουργός Επικρατείας «θα είναι εκτεθειμένος πρωτίστως στους πολίτες».

625_67C99672-C25D-A3EE-3B87-628B1DC42D3A
Σε ανακοίνωση-απάντηση, ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει ότι η ΝΔ έχει «πολύ κακή σχέση με την αλήθεια» και μολονότι δεν διαψεύδει την αυθεντικότητα το εγγράφου, υποστηρίζει ότι ο επίμαχο χωρίο αφορά το σύνολο των γερμανικών σταθμών, κι όχι τους «έξι» που συγκεντρώνουν πέντε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

«Η επικείμενη αδειοδότηση στην Ελλάδα αφορά ΜΟΝΟ τους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ΌΛΑ τα παραπάνω και που στις Ευρωπαϊκές χώρες κυμαίνονται από δύο έως έξι», συνεχίζει ο υπουργός.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έφερε στο φως το liberal.gr, ενώ ο υπουργός Επικρατείας έχει ισχυριστεί ότι στην Γερμανία λειτουργούν μόλις έξι τηλεοπτικοί σταθμοί, σε σχετική επιστολή με αποδέκτη τον ίδιο που εστάλη στις 16/11/2015 και αριθμό πρωτοκόλλου Α.Π.: Φ.20.05/ 152 / KΦ, το γραφείο τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο τον ενημερώνει ότι υφίστανται συνολικά 57 τηλεοπτικοί σταθμοί σε λειτουργία στην γερμανική επικράτεια που εκπέμπουν με ψηφιακή, επίγεια ευρυεκπομπή (DVB.t) ενώ οι ιδιωτικοί σταθμοί που λειτουργούν υπό τις «προϋποθέσεις Παππά» είναι 32.
Πηγή:Skai.gr